• "Έφαγε" ποινή ο Schumacher

  1:20 πμ, Δευτέρα 24 Σεπ 2012 1:20 πμ, Δευτέρα 24 Σεπ 2012

  Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής όχι μόνο εγκατέλειψε στον αγώνα της Σιγκαπούρης, μετά την σύγκρουσή του με τον Jean-Eric Vergne, αλλά δέχθηκε και ποινή 10 θέσεων στο grind για το επόμενο GP (της Ιαπωνίας) από τους αγωνοδίκες για το συμβάν, που εξέτασαν την περίπτωση αυτή μετά το τέλος του αγώνα.

  Στον 39ο γύρο ο Γερμανός πιλότος της Mercedes έπεσε με ταχύτητα και μπλοκαρισμένους τροχούς στο πίσω μέρος της Toro Rosso του Γάλλου που εκείνη τη στιγμή είχε «στριμωχθεί». Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και τα δύο μονοθέσια βγήκαν εκτός πίστας για να εγκαταλείψουν στη συνέχεια.

  Ο Schumacher παραδέχθηκε ότι πάτησε δυνατά το φρένο με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι τροχοί και να μην μπορεί να ελέγξει το μονοθέσιο του. «Πήγα πολύ δυνατά στα φρένα, μπλόκαρα τα πάντα, προσπάθησα να φρενάρω όσο πιο δυνατά γινόταν, αλλά το ατύχημα δε μπορούσα να το αποφύγω», τόνισε.

  Αυτή είναι δεύτερη ποινή που δέχεται πάντως στο grind μετά την Βαρκελώνη, όταν είχε πέσει πίσω από τον Bruno Senna και είχε αναγκαστεί να ξεκινήσει πέντε θέσεις πίσω στο Μονακό. Ετσι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την pole position που κέρδισε στο πριγκιπάτο (τη μοναδική μέχρι στιγμής). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Schumacher στους επτά από τους 14 -μέχρι στιγμής- αγώνες έχει εγκαταλείψει είτε από σύγκρουση, είτε από βλάβη και ήδη βρίσκεται στη δωδέκατη θέση με μόλις 43 βαθμούς.

  ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα