Έξαλλος ο Μεντβέντεφ με δημοσιογράφο – Γιατί εξοργίστηκε και του ζήτησε να φύγει

Ο Ντανιέλ Μεντβέντεφ, που είναι το Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, ζήτησε την απομάκρυνση ενός δημοσιογράφου επειδή τον ρώτησε για το ρωσικό σκάνδαλο ντόπινγκ.

Η ερώτηση τέθηκε στη ζώνη μικτών μέσων μετά τη δραματική νίκη τριών σετ του Μεντβέντεφ επί του Φάμπιο Φονγκίνι στο Ariake Tennis Park.

Ο Μεντβέντεφ είχε αγωνιστεί υπό άσχημες καιρικές συνθήκες και είχε διαμαρτυρηθεί για την αφόρητη ζέστη. Η θερμοκρασία ήταν 31°C αλλά η υγρασία ήταν στο 72% στο Τόκιο (πραγματική αίσθηση 40 βαθμών Κελσίου).

Αφού ρωτήθηκε από τον διαιτητή αν ήταν εντάξει, ο Μεντβέντεφ απάντησε: «Μπορώ να τελειώσω τον αγώνα, αλλά μπορεί και να πεθάνω – αν πεθάνω, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

Ο Μεντβέντεφ ήδη εκνευρισμένος, πέρασε από τη μικτή ζώνη αμέσως μετά. Στο τελευταίο ερώτημα ένας δημοσιογράφος, του οποίου η πρώτη γλώσσα δεν ήταν Αγγλικά, του είπε «Οι αθλητές της Ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας μεταφέρουν το στίγμα ότι “έκλεψαν” σε αυτούς τους αγώνες μετά το σκάνδαλο, πώς νιώθεις γι’ αυτό;».

Αρχικά παρανόησε την ερώτηση, αλλά ύστερα ο Μεντβέντεφ εξοργίστηκε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν θα απαντήσω σε μια ερώτηση, φίλε. Και θα πρέπει να ντρέπεστε για τον εαυτό σας».

Στη συνέχεια, ο Ρώσος αθλητής στράφηκε στον υπεύθυνο Τύπου δίπλα του και ζήτησε να απομακρυνθεί αμέσως ο δημοσιογράφος.

“Νομίζω ότι πρέπει να τον [αφαιρέσετε] είτε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε από το τουρνουά τένις. Δεν θέλω να τον ξαναδώ στις συνεντεύξεις μου. Ευχαριστώ” υπογράμμισε με αυστηρό τρόπο.

Καθώς ο δημοσιογράφος προσπάθησε να εξηγήσει την ερώτησή του, ο Μεντβέντεφ έφυγε. «Αυτό το κάνω πρώτη φορά στη ζωή μου», είπε, επαναλαμβάνοντας την ίδια φράση τρεις φορές. “Άρα πρέπει να ντρέπεσαι” πρόσθεσε.

Πηγή: Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ