Πεδουλάκης: Να αποκτήσουμε το αίσθημα του…μποξέρ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στην πρεμιέρα της Euroleague και ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για το αίσθημα του… μποξέρ που θα πρέπει να περάσει στην ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

Kάθε πρεμιέρα κρύβει δυνατά παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε άγχος, κάναμε λάθη, παίζαμε βιαστικά. Με μια πάσα ψάχναμε να τελειώσουμε το ματς. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, ήμασταν πιο επιθετικοί στην άμυνα, ισορροπήσαμε τα ριμπάουντ. Κάναμε καλό δεύτερο ημίχρονο. Πέραν του Νικ, θεωρώ πως ο Φριντέτ ως δημιουργός ήταν “κλειδί”. Χρησιμοποιούσαμε την επιθετική άμυνα που πήγαινε πάνω του, για να σπάει την άμυνα. “Κλειδί” ήταν και ο Παπαγιάννης, έδεσε την άμυνα. Πρέπει να αποκτήσουμε το αίσθημα του… μποξέρ που ψάχνει νοκ ντάουν. Οι πόντοι πρέπει να μεγαλώνουν, όχι να μειώνονται. Μας αρέσει το σόου, όπως λέω εγώ. Πρέπει να τελειώνουμε το ματς. Ο Ίαν μπορούσε να βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλό του, αλλά δεν είχαμε τις σωστές αποστάσεις. Είναι λογικό, είμαστε λίγο καιρό μαζί. Πέσαμε στην παγίδα τους και δεν βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα τελευταία χρόνια πάει σε ένα μπάσκετ ενστίκτου. Αυτό είναι καλό, μπορεί να αρέσει, αλλά δεν φέρνει αποτελέσματα. Αυτό φαίνεται στα εκτός έδρας ματς. Εκεί θες τον έλεγχο του ρυθμού. Όταν δεν είσαι σε καλή μέρα, πρέπει να είσαι στο ματς με τον τρόπο του ελληνικού μπάσκετ. Να ψάχνουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Οι καλές ομάδες, που φτάνουν στα πλέι οφ, όπως η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ και η Ζαλγκίρις παίζουν στοχευμένο μπάσκετ. Mέχρι το 15 ήταν μετρ σε αυτό ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Θέλει δουλειά, πολλή δουλειά. Στα πρώτα πέντε λεπτά ξεφύγαμε από αυτό το μπάσκετ. Τα παιδιά είχαν καλή διάθεση. Είναι λάθος να θέλουμε να τελειώσουμε με μια πάσα ένα ματς. Θεωρώ πως αυτό ευθύνεται στις εκτός έδρας ήττες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τα τελευταία χρόνια».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ