Παράπονα της ΑΕΚ για την διαιτησία – Πώς απάντησε ο ΠΑΟΚ

Αρκετά είναι τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Ελβετού, Στεφάν Κλόσνερ στο σημερινό ντέρμπι κόντρα στην ΠΑΟΚ. Από την «Ένωση» υποστηρίζουν ότι ο ρέφερι δεν είχε τα ίδια κριτήρια στα σφυρίγματά του και κυρίως στα φάουλ που σφύριζε, ενώ έχουν παράπονα και για τις κάρτες που μοίρασε, κάνοντας ξανά λόγο για διαφορετική λογική.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Βασίλης Δημητριάδης είδε κίτρινη κάρτα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς είπε στον διαιτητή του ντέρμπι ότι τα φάουλ ήταν 11-2 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Τα παράπονά της ΑΕΚ εκφράζονται και στην περιγραφή του αγώνα μέσω του επίσημου ιστότοπου της ομάδας:

«Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον ΠΑΟΚ μπροστά σε περίπου περίπου 40.000 φιλάθλους (32.576 εισιτήρια) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στον μεγάλο αγώνα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League 2019-20.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές με τον Κάρολ Σβιντέρσκι, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν και στις δύο περιπτώσεις, στο 54′ με κοντινό του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μετά από φάουλ του Μάρκο Λιβάια και στο 78′ με κοντινό πλασέ του COSMOTE MVP Μίλος Ντέλετιτς μετά από παράλληλη πάσα του Πέτρου Μάνταλου.

Η ΑΕΚ έχει έντονα παράπονα για την αντιμετώπισή της από τον Ελβετό διαιτητή, κυρίως σε ό,τι αφορά τα φάουλ που καταλόγισε και τις κάρτες που μοίρασε».Και η απάντηση του ΠΑΟΚ

Σε φάουλ του Κρίστισιτς πάνω στον Ντόουγκλας Αουγκούστο αναφέρεται ο ΠΑΟΚ μέσω της περιγραφής του ντέρμπι στο επίσημο σάιτ της ομάδας.

Οι Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν: «Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση και τη βρήκε στο 79? με τον Ντέλετιτς, σε μία φάση που ξεκινάει με φάουλ πάνω στον Ντόουγκλας Αουγκούστο».

Αναλυτικά όλα όσα σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του:

Ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι επικράτησε κατά κράτος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία σε 2-2 για την 5η αγωνιστική της Super League 2019-20.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, έχασε πέναλτι, μεγάλες ευκαιρίες και εν τέλει υποχρεώθηκε σε ισοπαλία, καθώς η Ένωση στις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησε σκόραρε δις και ουσιαστικά… έκλεψε τον βαθμό.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ροντρίγκο στη θέση του Μάτος και τον Ελ Καντουρί στη θέση του Πέλκα , που πήρε θέση στα αριστερά για να παίξει ο Μπίσεσβαρ δίπλα στον προωθημένο Σφιντέρσκι , που ξεκίνησε αντί του Άκπομ.

Το πλάνο του Πορτογάλου προπονητή δούλεψε άψογα και για 30 λεπτά υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, σκόραρε με τον Σφιντέρσκι μετά από ασίστ του Λημνιού , είδε τον Μπίσεσβαρ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι από το σημείο του πέναλτι, μετά από χέρι του Μπακάκη, ενώ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μπίσεσβαρ , Σφιντέρσκι και Ντόουγκλας.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ισορρόπησε, αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 54΄ βρήκε γκολ από στημένη φάση του Λιβάγια και γκολ του Τσιγκρίνσκι.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και με τους Μπίσεσβαρ , Λημνιό και Σφιντέρσκι να συνεργάζονται άψογα στο 58΄ πήραν και πάλι το προβάδισμα με γκολ του Πολωνού.

Η Ένωση σκόραρε στο 64΄, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για ορθά για οφσάιντ μετά από χρήση του VAR. Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση και τη βρήκε στο 79΄ με τον Ντέλετιτς, σε μία φάση που ξεκινάει με φάουλ πάνω στον Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό και έχασε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, δύο με τον Άκπομ και μία με τον Κρέσπο , αλλά ο Μπάρκας εξουδετέρωσε ότι πήγε στην εστία για να κρατήσει όρθια την ομάδα του.

Μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης, η είσοδος του Μαουρίσιο στον αγώνα στο 88΄ στη θέση του Μπίσεσβαρ . Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από έξι μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ