Άρεσε ο Παναθηναϊκός, λίγα πράγματα η Ξάνθη, που έπαιξε φουλ άμυνα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Ξάνθη στο ΟΑΚΑ σε φιλική αναμέτρηση πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσίασε πολύ καλή εικόνα και επικράτησε με 3-0, εκ των οποίων τα δύο γκολ προήλθαν από ωραίες ομαδικές προσπάθειες.

Αντίθετα οι Ακρίτες έπαιξαν… φουλ άμυνα και ελάχιστα φάνηκαν δημιουργικά. Είναι χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσαν το 45λεπτο δίχως να καταγράψουν τελική, ενώ είχαν ποσοστό κατοχής μπάλας μόλις 18%!

Η απόφαση του προπονητή των Ακριτών Κίκο Ραμίρεθ να παρατάξει την ομάδα του με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς δεν επέτρεψε αρχικά στους πράσινους να βρουν χώρους και να απειλήσουν.

Ωστόσο από το 20άλεπτο και μετά το «τριφύλλι» με κύριο εκφραστή τον Ζαχίντ βρήκε τους διαδρόμους, απείλησε την αντίπαλη εστία και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ.

Αντίθετα, η Ξάνθη ουδέποτε ξεμύτισε από την περιοχή της.

Στο 37′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να… ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. O Mακέντα υποδέχθηκε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Λισγάρα και με την βοήθεια της τύχης τελείωσε τη φάση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε το 2-0. Ο Γιόχανσον έβγαλε από δεξιά στον Ινσούα, αυτός έκανε τη σέντρα, ο Μακέντα έβαλε την προβολή στην κίνηση, ο Αμπάντ απέκρουσε, αλλά ο Κολοβός από κοντά πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Με αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο μέρος, ο Ραμίρεθ άλλαξε και σύστημα (4-4-2), αλλά με το… καλημέρα δέχθηκε ένα ακόμα γκολ η Ξάνθη.

Ο Ζαχίντ πέρασε κάθετη πάσα στον Μακέντα και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή βρήκε ξανά δίχτυα (53′).

Μετά το 60′ ο Δώνης άλλαξε πλήρως την 11άδα του, αφήνοντας μέσα μόνο τον Ζαχίντ.

Επομένως ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και οι φάσεις στις δύο εστίες περιορίστηκαν στο ελάχιστο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (61′ Κότσαρης), Γιόχανσον (46′ Αποστολάκης), Ινσούα (46′ Ζαγαρίτης), Πούγγουρας (46′ Μαυρομάτης), Νούνες (46′ Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης (61′ Θεοχάρης), Δώνης (61′ Αλεξανδρόπουλος), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Μολό), Κολοβός (61′ Καμπετσής), Μακέντα (61′ Βέργος).

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας (46′ Ρενέλα), Μαλεζάς, Μπαξεβανίδης (76′ Ντίρεσταμ), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (70′ Ντε Λούκας), Κοβάτσεβιτς, Τερκί (70′ Μπαριέντος), Φοσέ (54′ Τεϊσέιρα), Στάρτζεον (61′ Ντε Αμορίμ).

Πηγή : filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ