• Αντί για νερό έπιναν… λάσπη

  12:10 μμ, Τρίτη 31 Ιουλ 2012 12:10 μμ, Τρίτη 31 Ιουλ 2012

  Σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση του οικισμού της Λεύκης στην Ξάνθη προέκυψε το Σάββατο, όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας η γεώτρηση που εφοδιάζει με πόσιμο νερό τα σπίτια των κατοίκων του πεδινού οικισμού.

  Μόλις τέθηκε εκτός λειτουργίας η γεώτρηση, η ΔΕΥΑΞ έκανε χρήση της εφεδρικής γεώτρησης που υπάρχει στην περιοχή για ανάλογες περιπτώσεις, γεώτρηση ωστόσο η οποία χρησιμοποιείται από τους αγρότες της περιοχές για το πότισμα των καλλιεργειών τους.

  Η εφεδρική γεώτρηση ωστόσο ήταν σχεδόν άδεια, με αποτέλεσμα μόλις τέθηκε σε λειτουργία, φερτές ύλες να ενσωματωθούν στο δίκτυο ύδρευσης και να φτάσουν στα σπίτια των κατοίκων, οι οποίοι αντίκριζαν νερό γεμάτο ακαθαρσίες και λασπώδες κάθε φορά που άνοιγαν τις βρύσες των σπιτιών τους.

  Από την υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Ξάνθης έγινε γνωστό πως η χρήσης της εφεδρικής γεώτρησης από αγρότες της περιοχής γίνεται αυθαίρετα, παρά το γεγονός πως αυτή έχει σφραγιστεί από τη ΔΕΥΑΞ ώστε να μην χρησιμοποιείται από ιδιώτες.

  Ήδη οι υπηρεσία ύδρευσης του δήμου πραγματοποιεί εργασίες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα, με τους κατοίκους ωστόσο να εκφράζουν εντόνως και δικαιολογημένα την αγανάκτησή τους.

  Πηγή: thrakitoday.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα