Ονειρεμένη πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό 3-0 τη Φέγενορντ

Καλύτερο ξεκίνημα στα φιλικά του για τη νέα σεζόν δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Παναθηναϊκού.

Οι παίκτες του τριφυλλιού παίζοντας εξαιρετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τη Φέγενορντ επικράτησαν της ολλανδικής ομάδας με 3-0 στο «Ντε Κάιπ» κι έστειλαν ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα εν όψει της νέας σεζόν!

Οι πράσινοι μετά από δεκαπέντε μέρες προπονήσεων έδωσαν το πρώτο τους φιλικό κόντρα σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος έδινε το πέμπτο του παιχνίδι και στις αρχές Αυγούστου θα μπει στη μάχη για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος Ολλανδίας. Επίσης, το τριφύλλι χρησιμοποίησε 22 ποδοσφαιριστές, σε αντίθεση με τη Φέγενορντ, ενώ από το 60′ και μετά ο Παναθηναϊκός έπαιζε κατά κύριο λόγο με παίκτες από την ομάδα νέων.

Ο Γιώργος Δώνης έχει πολλά θετικά στοιχεία να κρατήσει από το ματς, ενώ δεδομένα θα έχει δει και κάποια αρνητικά, όπως η αδυναμία στον αέρα, τα οποία σαφώς και έχει το χρόνο να τα βελτιώσει. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν μιλάμε για μια ομάδα που έπαιξε χωρίς ούτε ένα νέο πρόσωπο.

Ο Παναθηναϊκός σε όλο το ματς έδωσε χώρο στη Φέγενορντ και κτύπησε στην κόντρα από την οποία προήλθαν τα δύο από τα τρία του γκολ, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός πως οι νεαροί παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή άντεξαν στην πίεση των Ολλανδών στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Ο προπονητής του τριφυλλιού ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στη Φέγενορντ με 11 παίκτες που ήταν στο ρόστερ της ομάδας από πέρυσι. Το τριφύλλι παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3, με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Οι Γιόχανσον και Ινσούα έπαιξαν στα δύο άκρα της άμυνας, με τον Κολοβέτσιο δεξί στόπερ και τον Πούγγουρα αριστερό. Στην τριάδα των χαφ αγωνίστηκαν οι Κουρμπέλης, Δώνης και Μπουζούκης, ενώ στην τριάδα της επίθεσης οι Χατζηθεοδωρίδης δεξιά και Χατζηγιοβάνης αριστερά, με τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Οι πράσινοι κόντρα σε μια ομάδα που είναι σαφώς πιο μπροστά σε ό,τι αφορά το στάδιο προετοιμασίας που βρίσκεται, καθώς αυτό ήταν το πέμπτο της φιλικό και το πρωτάθλημά της ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου, ήταν λογικό να δώσουν χώρους και να φροντίζουν έχοντας κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία τους να κτυπούν στις αντεπιθέσεις.

Έτσι μπήκαν και τα δύο πρώτα πράσινα γκολ. Το 1-0 έγινε με τον Μακέντα στο 3′ μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη από τα δεξιά και γύρισμα του Χατζηγιοβάνη προς τον Ιταλό που πλάσαρε σε κενή εστία και το 2-0 από τον Μπουζούκη στο 22′.Τότε ο Παναθηναϊκός έκλεψε τη μπάλα μετά από κόρνερ της Φέγενορντ, ο Χατζηθεοδωρίδης έδωσε στον Χατζηγιοβάνη, αυτός έκανε το πλασέ, ο Βέρμεερ έδιωξε, με τον σκόρερ να στέλνει την μπαλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο είχε εμφανές πρόβλημα στον αέρα. Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι στις στατικές φάσεις, είτε κόρνερ, είτε φάουλ και απείλησαν αρκετές φορές την πράσινη εστία, με τον Διούδη να είναι εκεί όποτε χρειάστηκε πραγματοποιώντας μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις εννιά τελικές που έκανε η Φέγενορντ, μόνο οι τρεις δεν έγιναν από τον αέρα. Η ολλανδική ομάδα είχε μάλιστα και οριζόντιο δοκάρι στο 23′ με τον Μπεργκούι μετά από σέντρα από τα δεξιά.

Η παρουσία του Παναθηναϊκού ως σύνολο στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορεί να κριθεί, καθώς ο Δώνης άλλαξε σταδιακά ολόκληρη την ενδεκάδα, βάζοντας μέσα και πολλά παιδιά από την ομάδα νέων.

Όπως ήταν λογικό οι Ολλανδοί, που έκαναν λίγες αλλαγές, πίεσαν ασφυκτικά. Παρόλα αυτά οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην πολιορκία και τελικά να βρουν και τρίτο γκολ στο 75᾽ εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους που υπήρχαν. Ο Εμμανουηλίδης πήγε να τελειώσει την φάση, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Βέργο και ο φορ του Παναθηναϊκού σαν σε προπόνηση από κοντά σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Βέρμεερ, Ζούστε (80′ Χολ), Μποτέγκιν, Βαν ντε Χέιντερ, Μαλάσια, Κέλι (65′ Μπέργκερ), Τόορνστρα, Κόκσου (80′ Σάμερβαιλ), Μπεργκούι, Βέντε, Χάνσον (65′ Αζαρκάν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (46′ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (61′ Μαυρομάτης), Πούγγουρας (75′ Αποστολάκης), Ινσούα (75′ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (46′ Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (61′ Αθανασακόπουλος), Χατζηγιοβάνης (61′ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης (61′ Σερπέζης), Μπουζούκης (46′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (46′ Βέργος).Πηγή : filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ