Wimbledon: Τέλος στην εκπληκτική πορεία της 15χρονης Γκοφ

Στους “16” του Wimbledon σταμάτησε η εκπληκτική πορεία της 15χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ. Ηττήθηκε από το Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, και πρώην Νο 1, Σιμόνα Χάλεπ.

Η Ρουμάνα πήρε «καθαρή» νίκη με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του τουρνουά, συνεχίζοντας την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου για 4η φορά στην καριέρα της. Στο δρόμο για τους ημιτελικούς, η Χάλεπ θα συναντήσει την Κινέζα, Σουάι Ζανγκ, με την οποία στις head to head μονομαχίες βρίσκεται πίσω με 1-2.

Η προσπάθεια της Γκοφ να γίνει η νεαρότερη αθλήτρια που θα έχει προκριθεί στους προημιτελικούς του Wimbledon, μετά τη συνομήλικη της, Τζένιφερ Καπριάτι το μακρινό 1991, δεν στέφθηκε με επιτυχία. Απέναντί της είχε μία ανώτερη αντίπαλο σε όλους τους τομείς, υπέπεσε σε αρκετά λάθη, τα οποία δεν συγχώρησε η Χάλεπ.

Η εξέδρα στο Court 1 ήταν σαφώς με το μέρος της Γκάουφ κι έκανε ό,τι μπορούσε για να «ανεβάσει» ψυχολογικά την 15χρονη στα δύσκολα σημεία του αγώνα, ωστόσο, η ποιότητα της 27χρονης υπερνίκησε τα πάντα. Μόλις 75 λεπτά ήταν αρκετά για την Χάλεπ να «καθαρίσει» την πρόκριση, ωστόσο, η Γκοφ θα μπει στο Top 150 (τώρα βρίσκεται στο νο 315) και το μόνο βέβαιο είναι πως το μέλλον της ανήκει.

Πηγή : ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ