Πήρε το Copa America η Βραζιλία – ΒΙΝΤΕΟ

Πέντε Copa America έχει διοργανώσει η Βραζιλία και τα έχει κατακτήσει όλα!

Έπρεπε να περάσουν 12 χρόνια για να επιστρέψει στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής.Το ένατο Copa America στην ιστορία της πανηγυρίζει η Σελεσάο, η οποία νίκησε 3-1 το Περού στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Μαρακανά. Ένας τελικός που, βεβαίως, δεν θύμιζε σε τίποτα την προ ημερών συνάντηση των δύο ομάδων στην αρχή του τουρνουά που είχε λήξει με το ευρύ 5-0 για τη την ομάδα του Τίτε.

Στο 15′ η Βραζιλία πήρε κεφάλι στο σκορ, έπειτα από εντυπωσιακή ενέργεια του Ζεσούς και ασίστ στον Έβερτον, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλέσε.

Οι Περουβιανοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 41ο λεπτό, όταν ο Χιλιανός διαιτητής καταλόγισει πέναλτι σε χέρι του Τιάγκο Σίλβα. Ο “γερόλυκος” Γκερέρο δεν αστόχησε και έκανε το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Άλισον Μπέκερ στο φετινό Copa America!

Πριν όμως, οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, η Σελεσάο πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ, με τον δημιουργό του πρώτου γκολ Ζεσούς να χρίζεται σκόρερ με άψογο πλασέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην επανάληψη, η Βραζιλία έψαξε το τρίτο γκολ για να “κλειδώσει” τη νίκη, αλλά στο 70′ άλλαξαν οι ισορροπίες καθώς ο πρωταγωνιστής του αγώνα Γκάμπριελ Ζεσούς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για ισάριθμα σκληρά φάουλ (το πρώτο στο 30′). Ο 22χρονος έφυγε κλαίγοντας για τα αποδυτήρια και ο Τίτε αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, περνώντας στο παιχνίδι τους Ριτσάρλισον και Μιλιτάο.

Στο 74′ ο “κεραυνός” του Φλόρες πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άλισον Μπέκερ και κόντρα στη ροή του αγώνα η Βραζιλία κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ζαμπράνο πάνω στον Έβερτον (89′). Ο Ριτσάρλισον έκανε το 3-1 ευστοχώντας και έβαλε τέλος στα όνειρα του Περού, το οποίο δέχθηκε συνολικά 8 γκολ από τη Βραζιλία στο φετινό Copa America.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Σάντρο, Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Κασεμίρο, Αρτούρ, Ζεσούς, Κουτίνιο (76′ Μιλιτάο), Έβερτον (90′ Άλαν), Φιρμίνο (75′ Ριτσάρλισον).

Περού (Γκαρέτσα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο, Αμπράμ, Τραούκο, Τάπια (82′ Γκονζάλες), Γιοτούν (78′ Ρουϊντίας), Καρίγιο (86′ Κόλο), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο.Πηγή: Filathlos.gr

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ