Καθοριστικά ραντεβού με Πρίντεζη και Μάντζαρη για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν

O Ολυμπιακός έχει αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς με γνώμονα να φτιάξει το καλύτερο δυνατό ρόστερ, ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Euroleague. Με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Μπλατ, οι “ερυθρόλευκοι” προσεγγίζουν μάνατζερ και παίκτες για να οριστικοποιήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα το σχήμα της νέας χρονιάς.

Βασικός στόχος παραμένει ο Κώστας Σλούκας. Ο 29χρονος διεθνής γκαρντ θα πάρει την απόφασή του μετά τη λήξη του τουρκικού πρωταθλήματος. Πάντως Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα ερίζουν ήδη για την υπογραφή του. Ο μάνατζερ του αθλητή, Παναγιώτη Καπάζογλου, έχει στα χέρια του όλες τις οικονομικές προτάσεις και στα μέσα Ιουνίου, θα ληφθεί η απόφαση για το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Κώστα Σλούκα.

Μέχρι τότε, όμως, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος σχεδιάζουν τον νέο Ολυμπιακό. Σ’ αυτό το πλαίσιο έγινε μία πρώτη προσέγγιση με τον πρώην “ερυθρόλευκο” Οθέλο Χάντερ. Ο Αμερικανός έχει όλο το πακέτο για να πλαισιώσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, εάν ο Σέρβος παραμείνει στο λιμάνι, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και το κυριότερο είναι θετικός να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το μοναδικό “αγκάθι” της υπόθεσης είναι ότι ο ατζέντης του 33χρονου σέντερ, διαμήνυσε στους παράγοντες της ΚΑΕ, ότι η τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων είναι το 1 εκατομμύριο ευρώ χωρίς τα πριμ κατάκτησης των στόχων.

Μια πιο εύκολη υπόθεση μπορεί να αποδειχθεί ο Τζέρεμι Έβανς για τη θέση “4”. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον θέλει, επιμένει για την απόκτησή του, όμως ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις μαζί του. Έχουν γίνει διερευνητικές επαφές, το κασέ του είναι στα επίπεδα που κινείται ο Ολυμπιακός και άμεσα θα γίνουν επαφές με τους Αμερικανούς εκπροσώπους τους, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα. Ο Έβανς έκανε εξαιρετική σεζόν με την Νταρουσάφακα και αν τελικά τα βρει με τους “ερυθρόλευκους”, θα πάρει τη θέση του Ζακ ΛεΝτέι, που δεν θα μείνει στον Πειραιά. Επίσης, στον Ολυμπιακό έχουν ψηλά στην λίστα τους και τον γκαρντ Όστιν Χόλινς της Ράστα Βέχτα (παίζει με την Μπάγερν στα ημιτελικά της γερμανικής λίγκας) και ίσως τις επόμενες μέρες υπάρξουν εξελίξεις.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν δύο πολύ σημαντικά ραντεβού με παίκτες “κλειδιά” του Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια. Τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Με τον 34χρονο φόργουορντ και “σημαία” της ομάδας εκτός από το οικονομικό, θα γίνει και μία γενικότερη κουβέντα γι’ αυτά που έγιναν τους τελευταίους μήνες στον Ολυμπιακό. Μία ανοιχτή συζήτηση για τις οφειλές που υπάρχουν, το ηχητικό που είδε το “φως” της δημοσιότητας, αλλά και το ευρύτερο μέλλον του Γιώργου Πρίντεζη στην ομάδα. Οι πρόεδροι θα του αναλύσουν το πλάνο της νέας σεζόν και θα του προτείνουν μικρή μείωση στις αποδοχές του. Ο διεθνής άσος έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο και αμείβεται με 1.250.000 ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθεί η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον ατζέντη του. Θα του εκδηλώσουν την επιθυμία να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά με χαμηλότερες απολαβές. Το συμβόλαιό του για τον τρίτο χρόνο συνεργασίας με τους “ερυθρόλευκους” αναγράφει το ποσό των 900.000 ευρώ. Η διοίκηση θα του κάνει μία νέα πρόταση, περισσότερο ρεαλιστική για τα δικά της δεδομένα. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν την επιθυμία του 29χρονου γκαρντ να παραμείνει στο ΣΕΦ, αλλά και τη διάθεσή του να κάνει μία καλύτερη χρονιά αντάξια της αξίας, του ταλέντου και της εμπειρίας που διαθέτει. Σε περίπτωση που η πρόταση είναι αρκετά πιο κάτω από το υπάρχον συμβόλαιο, τότε είναι πιθανό οι δρόμοι τους να χωρίσουν.

Όταν ολοκληρωθούν οι συναντήσεις με τον Γιώργο Πρίνεζη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, τότε οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού θα μιλήσουν με ακόμη ένα μεγάλο κεφάλαιο της ομάδας. Τον Κώστα Παπανικολάου. Ο 28χρονος φόργουορντ θεωρείται η πιο εύκολη υπόθεση, καθώς υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος πιστεύουν ότι θα είναι από τους επόμενους ηγέτες της ομάδας, αλλά και θεματοφύλακας σε μία νέα εποχή που αρχίζει στους “κόκκινους”. Ο Παπανικολάου αμείβεται με 900.000 ευρώ τον χρόνο.

Όσον αφορά στον Αντώνη Κόνιαρη, η ανακοίνωσή του θεωρείται θέμα ημερών, ενώ πολύ κοντά στον Ολυμπιακό βρίσκεται και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς Αμερικανούς παίκτες στη λίστα του. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν βιάζεται καθώς εκτός από τον Σλούκα, καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη χρονιά είναι και η παραμονή του Μιλουτίνοφ. Επίσης 0 προπονητής του Ολυμπιακού φαίνεται να στηρίζει τον Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει άλλωστε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με αποδοχές 800.000 δολάρια.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ