Τσάμπιονς Λιγκ: Έφθασε η ώρα της “κούπας” – Ποια θα στεφθεί βασίλισσα της Ευρώπης;

Η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης χτυπά δυνατά στη Μαδρίτη όπου στις 22.00 και στο Wanda Metropolitano ξεκινά η “μονομαχία” για τον τίτλο της “βασίλισσας” με Λίβερπουλ και Τότεναμ να κονταροχτυπιούνται για την “κούπα”. Δεν είναι, ωστόσο, μόνο η σημασία της διοργάνωσης, που καθιστά την εφετινή διοργάνωση τόσο ενδιαφέρουσα, αλλά είναι και ο τρόπος με τον οποίο οι δύο κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ.

Τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Τότεναμ έκαναν τεράστιες εμφανίσεις για να περάσουν στον αποψινό τελικό, πετυχαίνοντας ανατροπές, τις μεγαλύτερες σε μια διοργάνωση που είχε αρκετές και μεγάλες εκπλήξεις, οι οποίες δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στο αποψινό ματς και τόσο μεγαλύτερο από αυτό που θα ίσχυε αν μέναμε μόνο στα ονόματά τους. Γιατί αν η Λίβερπουλ έχει το παρελθόν να δίνει μεγάλο ενδιαφέρον σε ένα τέτοιο ματς, η Τότεναμ αυτό δεν το έχει.

Αναλυτικά, η Λίβερπουλ διεκδικεί το έκτο πρωταθλητριών τη στιγμή που η Τότεναμ ονειρεύεται το πρώτο. Τόσο ο Κλοπ όσο και ο Ποτσετίνο με χαλαρή διάθεση… πέρασαν τις συνεντεύξεις Τύπου, με τον πρώτο να ερωτάται για τους χαμένους τελικούς και εκείνος απολαυστικά να απαντά για τους κερδισμένους ημιτελικούς. Την ίδια στιγμή, ο Αργεντινός κάνοντας πλάκα με τον Γιορίς κάλεσε τους παίκτες του να αγωνιστούν ελεύθερα.

Για την Τότεναμ, το μεγαλύτερο ερώτημα έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Κέιν, ο οποίος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, αλλά δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποιο παιχνίδι. Για τη Λίβερπουλ, ο Φιρμίνο άγχωσε λιγάκι τον Κλοπ, αλλά τελικά έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τότεναμ (4-3-3): Γιορίς – Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ – Γουίνκς, Σισοκό, Άλι – Έρικσεν, Σον, Κέιν .

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ – Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ