Με σφραγίδα Λεβαντόφσκι έκανε το νταμπλ η Μπάγερν – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μπάγερν ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από την Λειψία, την κέρδισε με 3-0 και πανηγύρισε το πρώτο νταμπλ μετά το 2016.

Από την μία υπήρχε μια ομάδα που στόχευε στο 19ο κύπελλο στην ιστορία της (σε 23 τελικούς), μια ομάδα που επιδίωκε το 12ο νταμπλ, μια ομάδα που είχε στεφθεί ήδη πρωταθλήτρια.

Από την άλλη μία ομάδα που… έρχεται, η οποία όμως έπεσε για πρώτη φορά στα βαθιά νερά ενός τελικού. Η Λειψία δεν ήταν κακή, το 3-0 την αδικεί. Η Μπάγερν όμως δεν αφήνει τίποτα να πέσει χάμω, σε ένα ακόμα νταμπλ που έφερε την σφραγίδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Μία εκπληκτική απόκρουση του Νόιερ σε κεφαλιά του Πόουλσεν (11’), με την μπάλα να πηγαίνει στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι, έκοψε τα φτερά της Λειψίας που όσο περνούσε η ώρα έχανε μέτρα στο γήπεδο. Μία καταπληκτική επιθετική ενέργεια των Βαυαρών που κατέληξε σε σέντρα ακριβείας του Αλάμπα και κεφαλιά του «Λέβα» έφερε το 1-0 (29’) κι έγειρε την πλάστιγγα.

Η Λειψία ξεκίνησε πολύ απειλητικά την επανάληψη, έφτασε σε τρεις περιπτώσεις κοντά στην ισοφάριση με Φόρσμπεργκ (48’), Βέρνερ (50’, 57’), όμως όσο περνούσε η ώρα άρχισε να παίρνει περισσότερα ρίσκα, που της κόστισαν στο τέλος.

Η Μπάγερν ήταν απολύτως κυνική στις κόντρες και με δύο τέρματα από Κομάν (78’) και Λεβαντόφσκι (85’) έφτασε στο εμφατικό 3-0 που σήμανε την αρχή για τρελά βαυαρικά πανηγύρια στο Βερολίνο.

Λειψία (Ραλφ Ράνγκνικ): Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν (70’ Ουπαμεκάνο), Κονατέ (82’ Αϊνταρά), Χάλστενμπεργκ, Άνταμς (65’ Λάιμερ), Καμπλ, Φόρσμπεργκ, Ζάμπιτσερ, Βέρνερ, Πόουλσεν.

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Αλάμπα, Μαρτίνεθ (65’ Τολισό), Τιάγκο, Κομάν (87’ Ριμπερί), Γκνάμπρι (73’ Ρόμπεν), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.Πηγή: Filathlos.gr

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ