Μίντλετον και Αντετοκούνμπο δεν έφταναν για τους Μπακς – Ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά οι Ράπτορς

Ο Λέοναρντ λαβώθηκε, αλλά συνέχισε να παίζει και αυτό ήταν το πνεύμα των Ράπτορς στον 4ο τελικό της Ανατολής, όπου «κατάπιαν» τους Μπακς, ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά με το επιβλητικό 120-102 και έκρουσαν το «καμπανάκι» σε μία πολύ άσχημη εμφάνιση της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήταν από αυτούς που πάλεψαν με 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Oι «Δεινόσαυροι» ήταν εκπληκτικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πρόσφεραν σκορ και θέαμα στο κοινό τους με ένα… σωρό από παίκτες του Νικ Νερς να στηρίζουν τον ηγέτη τους έμπρακτα και έφεραν τα πάντα σε ισορροπία, για να ξεκινήσουν όλα… από το μηδέν ξανά στο Ουισκόνσιν.

Τα τρίποντα των Μίροτιτς και Λόπεζ έφεραν μια καλή αρχή για τους Μπακς με +7 στο πρώτο τρίλεπτο (5-12), αλλά με τον Λάουρι να δίνει το σύνθημα υπό των βοηθειών του Γκασόλ κοντά και μακριά από το καλάθι, η κατάσταση εξισορροπήθηκε στα επόμενα πέντε λεπτά (24-24), με τους παίκτες του Νερς να στηρίζονται και στον Πάουελ για προβάδισμα με «βραχεία κεφαλή» στην πρώτη περίοδο (32-31).

Ο Ιμπάκα κέρδισε «μάχες» στη ρακέτα και αυτό είχε ανίκρυσμα στο σκορ, με ένα σερί 9-0 των γηπεδούχων να αυξάνει την απόσταση στο +10 (41-31). Στην απέναντι πλευρά, ο Μίντλετον πάλευε μόνος και, όσο κι αν έδωσε μερικές ανάσες στα «Ελάφια», δεν μπορούσε να κοντράρει τις αρκετές «καναδικές» λύσεις, με τους Γκασόλ-Ιμπάκα να είναι εξαιρετικοί χαμηλά και τον Λάουρι ψύχραιμοι στις βολές για το 65-55 της ανάπαυλας, που θα μπορούσε και να αφήσει τους «Δεινόσαυρους»… παραπονούμενους με βάση την εικόνα του αγώνα.

Μίντλετον και Αντετοκούνμπο επιχείρησαν να βελτιώσουν τη θέση των φιλοξενούμενων με την επανέναρξη του ματς, αλλά τα κατάφεραν μόνο μέχρι το 77-71 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Λέοναρντ βρήκε κι αυτός το ρυθμό του, η «πολυφωνία»… καλά κρατούσε για τους Ράπτορς και η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +16 (94-78), προτού με το πρώτο του τρίποντο ο Γιάννης διαμορφώσει το 94-81 του δωδεκαλέπτου.

Ο ΒανΒλίτ έδωσε επίσης λύσεις και το +20 στα πρώτα 3.5 λεπτά της τελευταίας περιόδου έδινε παράσταση θριάμβου στο Τορόντο (104-84). Οι παίκτες του Μπουντενχόλζερ δεν αντέδρασαν ποτέ επί της ουσίας και το αποτέλεσμα ήταν η χρησιμοποίηση παικτών χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής για τις δύο πλευρές, με την «μπίλια» να κάθεται στο +18 για τους Ράπτορς.

Τα δωδεκάλεπτα: 32-31, 65-55, 94-81, 120-102

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ