“Μονομαχούν” στην αρένα της Ρώμης για μια θέση στον τελικό Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν μια εντυπωσιακή πορεία στο Όπεν της Ρώμης και κερδίζουν ακόμα περισσότερο την εκτίμηση όλων.

Σήμερα οι δυο τους θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς του τουρνουά της Ρώμης απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ και την Καρολίνα Πλίσκοβα αντίστοιχα.

Δύο αποστολές εξαιρετικά δύσκολες, αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτες. Αυτό έχει αποδείξει άλλωστε η τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αμφότεροι, κερδίζοντας το απλόχερο χειροκρότημα των θεατών.

Πρώτος στη “μάχη” θα πέσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στις 3:30 θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ. Αυτή θα είναι η τέταρτη μονομαχία των δυο τους και η τρίτη στο χώμα. Ο Ισπανός έχει επικρατήσει στις τρεις εξ αυτών, αλλά στην τελευταία τους συνάντηση εκείνος που πανηγύρισε ήταν ο “Στεφ”.

Πριν από μία εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 6-4, 2-6, 6-3 του Ραφαέλ Ναδάλ στο τουρνουά της Ισπανίας και πέρασε στον τελικό του τουρνουά όπου και ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Σίγουρα η αποστολή του 20χρονου Έλληνα τενίστα μόνο εύκολη δεν θα είναι. Ο “Ράφα” είναι από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών και σίγουρα ο κορυφαίος στο χώμα.

Βέβαια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αποδείξει ότι πλέον δεν φοβάται κανέναν και πάντα παλεύει μέχρι τέλους για τη νίκη. Γιατί, λοιπόν, να πάρει μία ακόμα νίκη απέναντι στον Ναδάλ, η οποία πλέον δεν θα φαντάζει ως θαύμα. Αφού, πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να κερδίσει τον καθένα.

Περίπου 2,5 ώρες αργότερα (18:00) η Σάκκαρη, μετά τη μεγάλη πρόκρισή της επί της Μλαντένοβιτς, θα τεθεί αντιμέτωπη με την Καρολίνα Πλίσκοβα. Οι δύο τενίστριες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες ξανά πέρσι σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στα κορτ της Ρώμης.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ