Μυθική Σάκκαρη – Κατατρόπωσε την Μλαντένοβιτς και πέρασε στον ημιτελικό στη Ρώμη

Oι μαγικές στιγμές για το ελληνικό τένις συνεχίζονται και στη Ρώμη καθώς μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά προκρίθηκε και η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Μάστερς της ιταλικής πρωτεύσουσας.

Μετά από εκπληκτική εμφάνιση νίκησε με 2-1 σετ 5-7, 7-3, 6-0 την Γαλλίδα Μλαντένοβιτς και πέρασε στις “4” όπου θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλισκόβα που είναι Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης και νωρίτερα νίκησε την Βικτόρια Αζαρένκα από την Λευκορωσία με 6-7 (5), 2-6, 2-6.

Η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στον αγώνα και με μπρέικ στο 2ο γκέιμ (40-15) αλλά και αξιοποίηση του σερβίς της πήρε προβάδισμα με 3-0. Η Ελληνίδα τενίστρια κρατησε το μεγάλο προβάδισμα μέχρι το 4-1 αλλά η Μλαντένοβιτς με μπρέικ στο 7ο γκέιμ μείωσε σε 4-3. Ακολούθησε νέο μπρέικ της Σάκκαρη για το 5-3 αλλά από εκεί και πέρα η Γαλλίδα με δύο μπρέικ στο 9ο και 11ο γκέιμ έκανε εντυπωσιακό σερί 4-0 γκέιμ που της έδωσε και το σετ με 7-5.

Το 2ο σετ δεν ξεκίνησε για την Μαρία καθώς η έμπειρη Μλαντένοβιτς έκανε μπρέικ στο 3ο γκέιμ κάνοντας το 2-1. Από εκεί και πέρα, όμως, άρχισε η αντεπίθεση της 23χρονης Ελληνίδας τενίστριας με δυνατά φόρχαντ και μεγαλύτερη πίεση στο σερβίς που της έδωσε σερί 4-0 γκέιμ για το προβάδισμα με 5-2. Η Μλαντένοβιτς μείωσε σε 5-3 αλλά με διαδοχικούς πόντους η Σάκκαρη έφτασε στο 6-3 και το 1-1 σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν «άπαιχτη» στο 3ο σετ και το σκορ του 6-0 τα λέει όλα. Κάνοντας τρία σερί μπρέικ σε 1ο, 3ο και 5ο γκέιμ επικράτησε με σαρωτικό τρόπο και πήρε τη νίκη.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ