Champions League: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για να βρεθούν στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει οριστικά την προσπάθειά του για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να αποκλείσει δύο ομάδες για να φτάσει στην κλήρωση για τους χρυσοφόρους ομίλους.

Αρχικά οι Θεσσαλονικείς θα μπουν στον τρίτο προκριματικό γύρο μαζί με τον Άγιαξ που πλέον έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα Ολλανδίας. Εκεί, θα βρεθούν και δέκα ομάδες που θα έχουν προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό, το σύνολο 12 ομάδες. Αυτές θα σχηματίσουν έξι ζευγάρια, έτσι ώστε να προκύψουν οι έξι ομάδες που θα πάνε στα πλέι οφ.

Εκεί, θα μπουν ο πρωταθλητής Τσεχίας (έχει προβάδισμα η Σλάβια Πράγας) και η Γιουνγκ Μπόις, το σύνολο οκτώ ομάδες, έτσι ώστε να προκύψουν οι κάτοχοι των τεσσάρων εισιτηρίων για τους ομίλους για το μονοπάτι των πρωταθλητών.

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου είναι οριστικό πως ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων. Από την άλλη στους δυνατούς θα βρίσκεται ο Άγιαξ, που θα είναι και ο ένας από τους έξι υποψήφιους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Οι άλλοι πέντε θα είναι από ζευγάρι του δεύτερου προκριματικού.

Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό θα γίνει στις 22 Ιουλίου και πριν τα ματς του δεύτερου προκριματικού γύρου. Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα έχει εκτός του Άγιαξ ως πιθανούς αντιπάλους ζευγάρια που θα περιλαμβάνουν πέντε ομάδες που έχουν καλύτερη βαθμολογία από εκείνον.

Ακόμε δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιες θα είναι αυτές οι ομάδες αφού θα πρέπει πρώτα να γίνουν τα ματς του πρώτου προκριματικού. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως στα ζευγάρια των πιθανών του αντιπάλων θα είναι η Κοπεγχάγη και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που μπαίνουν απευθείας στον δεύτερο προκριματικό.

Τα άλλα τρία ζευγάρια εφόσον θεωρήσουμε δεδομένο πως θα προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό τα φαβορί, θα περιλαμβάνουν τις Σέλτικ, Μπάτε Μπορίσοφ και Αστάνα.

Βέβαια, επειδή στις πέντε από τις έξι περιπτώσεις μιλάμε για ζευγάρι, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο έκπληξης, που θα φέρει απέναντι στον ΠΑΟΚ ομάδα θεωρητικά πιο βατή.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τα πλέι οφ, εφόσον ο ΠΑΟΚ αφήσει εκτός στον τρίτο προκριματικό ομάδα που με βάση τη βαθμολογία της θα έχει θέση στους ισχυρούς και των πλέι οφ, θα πάρει τη θέση της και θα είναι αυτός ισχυρός.

Όπως, δηλαδή, έγινε πέρσι με την ΑΕΚ, που απέκλεισε τη Σέλτικ που θα ήταν ισχυρή σε όλη τη διαδρομή και βρήκε απέναντί της μετά την αδύναμη Βίντι.

Εφόσον οι έξι ομάδες που αναφέραμε προηγουμένως είναι στον τρίτο προκριματικό, τότε κλήρωση με Άγιαξ, ζευγάρι με Κοπεγχάγη και ζευγάρι με Σέλτικ εξασφαλίζουν στον νταμπλούχο Ελλάδας θέση στους ισχυρούς των πλέι οφ σε περίπτωση που τις αποκλείσει.

Ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση πρόκρισης από τον τρίτο προκριματικό του Champions League έχει κατ’ ελάχιστον εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Εuropa League, ενώ και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει να προκριθεί θα πάει στα πλέι οφ του Εuropa League και στο μονοπάτι των πρωταθλητών με σαφώς θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ