«Αγγλικός εμφύλιος» στον τελικό του Champions League – Με απίθανη ανατροπή 3-2 η Τότεναμ τον Άγιαξ

Η Τότεναμ ντύθηκε… Λίβερπουλ και με γκολ στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό του ημιτελικού με τον Άγιαξ κέρδισε 3-2 στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τους «ρεντς» σε έναν αγγλικό… εμφύλιο.

Οι τρομεροί Ολλανδοί του Έρικ Τεν Χαγκ κατάφεραν να προηγηθούν 2-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή τους, όμως η Τότεναμ ισοφάρισε με δύο γρήγορα γκολ και έδωσε τρομερό ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

Το σκορ άνοιξε στο 5’ ο Ντε Λιχτ, ενώ ο Ζίγιεκ στο 35’ σημείωσε το 2-0. Για την Τότεναμ πρωταγωνιστής και σκόρερ ήταν ο Λούκας Μόουρα, ο οποίος ισοφάρισε με δύο γκολ στο 55ο και το 59ο λεπτό. Μάλιστα ο πρωταγωνιστής των «σπιρουνιών» νίκησε για τρίτη φορά τον Ονάνα στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην επική νίκη-πρόκριση της ομάδας του! Να σημειωθεί ότι η Τότεναμ είχε χάσει 1-0 στο Λονδίνο, όμως με το 3-2 προκρίθηκε στον τελικό λόγω των περισσότερων εκτός έδρας γκολ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν από δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερα γκολ.

Ο μεγάλος τελικός Τότεναμ-Λίβερπουλ θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ