Τα ρεκόρ της Λίβερπουλ μετά την θριαμβευτική της πρόκριση στον τελικό του Champions League

Η Λίβερπουλ φτάνει σε τελικό Champions League/Κυπέλλου Πρωταθλητριών για 9η φορά στην ιστορία της και έγινε η τέταρτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι ανάλογο, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης (16), τη Μίλαν (11) και την Μπάγερν Μονάχου (10).

Επίσης, οι «κόκκινοι» έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2008 και του 2009, που προκρίνεται σε τελικό Champions League σε δύο διαδοχικές περιόδους!

Η αρμάδα του Κλοπ μετά την επική πρόκριση που πήρε σε βάρος της Μπαρτσελόνα έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και μετέπειτα Champions League που ενώ έχασε με 3 γκολ διαφορά στο πρώτο ματς σε ημιτελικό, κατάφερε να βρεθεί στον τελικό!

Η πρώτη που το είχε κάνει ήταν ο Παναθηναϊκός που το 1971 ενώ είχε χάσει με 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα νίκησε με 3-0 στην Λεωφόρο και προκρίθηκε. Η δεύτερη ήταν η Μπαρτσελόνα που είχε χάσει με 3-0 από την Γκέτεμποργκ το 1986, νίκησε με το ίδιο σκορ στην Βαρκελώνη και πέρασε στα πέναλτι και σήμερα η Λίβερπουλ

Από ‘κει και πέρα, ο Βαϊνάλντουμ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει δις σε αγώνα της διοργάνωσης κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι ενώ έχει εισέλθει στο ματς ως αλλαγή!

Τέλος, ο Οριγκί σημείωσε το πρώτο τέρμα της καριέρας του σε επίπεδο Champions League (!) και έγινε ο 50ός διαφορετικός παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει στη διοργάνωση.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ