Στο Final Four με τρίποντη «ραψωδία» η Φενέρμπαχτσε – BINTEO

Με μία φανταστική εμφάνιση, η Φενέρμπαχτσε επιβεβαίωσε την ποιοτική της ανωτερότητα και νίκησε ξανά στο Κάουνας την Ζαλγκίρις με 99-82, κάνοντας το 3-1 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισε για ακόμα μία φορά το εισιτήριο για το Final Four, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Μπόμπι Ντίξον (25 πόντοι με 4/5 δίποντα και 5/5 τρίποντα). Εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Σλούκας (15 πόντοι, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ), ενώ πολύτιμες βοήθειες γαι τους νικητές έδωσαν οι Γιαν Βέσελι και Μάρκο Γκούντουριτς. Δεν ήταν αρκετή η εμφάνιση των Μπράντον Ντέιβις και Νέιτ Ουόλτερς για τους Λιθουανούς, που αποθεώθηκαν πάντως από τους φιλάθλους τους για την προσπάθειά τους.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε την… σφραγίδα της Φενέρ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στο ματς και με 6/6 τρίποντα, 6/8 δίποντα και τον Ντίξον σε… δαιμωνιώδη κατάσταση (13π) πήρε προβάδισμα 14 πόντων (16-30).

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ισορρόπησε πάντως στην συνέχεια, βελτίωσε την άμυνα και την επιθετική της λειτουργία και με ένα επιμέρους σκορ 25-19 μείωσε στους 8 (41-49), λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Φενέρ να παραμένει σταθερά σε ρόλο… οδηγού. Κάθε φορά που η Ζαλγκίρις Κάουνας προσπαθούσε να πλησιάσει, ο Ντίξον ήταν εκεί και οι φιλοξενούμενοι μεγάλωσαν την διαφορά, που έφτασε τους 11 πόντους στο 30ο λεπτό (61-72).

Οι Τούρκοι είχαν… μαξιλαράκι ασφαλείας και στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, διατηρώντας διψήφιες διαφορές. Τελικά, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 99-82 και πανηγύρισε με άνεση μία ακόμα πρόκριση σε Final Four.

Δεκάλεπτα: 16-30, 41-49. 61-72, 82-99

Πηγή:filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ