«Αφεντικό» του Μάντσεστερ και του… τίτλου η Σίτι – ΒΙΝΤΕΟ

Σημαντικό βήμα για να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα Αγγλίας έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς την «ξέφρενη» πορεία της δεν μπόρεσε να σταματήσει ούτε η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Στο ντέρμπι του “Ολντ Τράφορντ”, η ομάδα του Πεπ Γκουρντιόλα επικράτησε με 2-0 και έτσι προσπέρασε στη βαθμολογία τη Λίβερπουλ.

Στους 89 βαθμούς βρίσκονται πλέον οι «πολίτες» στους 88 οι «κόκκινοι» με τις δύο ομάδες να έχουν πλέον από 35 ματς η κάθε μία και τρία ακόμη να απομένουν για τη λήξη της σεζόν.

Καλό ρυθμό χωρίς πολλές φάσεις είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως στα πρώτα 35 λεπτά. Η Γιουνάιτεντ είχε ελαφρώς καλύτερη εικόνα, όμως τη μεγάλη στιγμή για ένα γκολ την είχε η Σίτι.

Στο 19΄ Ο Μπερνάρντο Σίλβα σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, με τον Ντε Χέα να απομακρύνει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λίνγκαρντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Ράσφορντ, ωστόσο ο Έντερσον βγήκε εγκαίρως και πρόλαβε στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο Στέρλινγκ έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά εντός περιοχής, στη συνέχεια ελίχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο αποφεύγοντας όποιον βρήκε μπροστά του, όμως το σουτ που έκανε από το κέντρο της περιοχής, αποκρούστηκε από τον Ντε Χέα.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι! Η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 54΄ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Μπερνάντο Σίλβα που «σκότωσε» τον Ντε Χέα. Πριν καλά-καλά… συνέλθουν οι γηπεδούχοι ο Αγκουέρο λίγο έλειψε να κάνει πετύχει και άλλο γκολ (στο 56’), όμως ο “κεραυνός” έξω από την περιοχή που εξαπέλυσε βρήκε το αριστερό δοκάρι!

Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 57΄, όμως ο Λίνγκαρντ έχασε το… άχαστο μη μπορώντας να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα προς κενής εστίας. Το ματς είχε πλέον ανοίξει καθώς η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά, κάτι το οποίο και τελικά πλήρωσε στο 66΄. Ο Στέρλινγκ έφυγε στην αντεπίθεση μετά από λάθος των παικτών της Γιουνάιτεντ και ο Σανέ (πέρασε αλλαγή στο 51’) με «βολίδα» μέσα από την περιοχή σημείωσε το 2-0.

Στο 75΄ οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμής όταν μετά από σουτ του Λουκακού και απόκρουση του Έντερσον, ο Λίνγκαρντ από κοντά δεν μπόρεσε και πάλι να σκοράρει. Μέχρι το τέλος του ματς δεν έγιναν ιδιαίτερες φάσεις με τη Σίτι να φτάνει σε ένα τεράστιο τρίποντο που τη φέρνει πολύ κοντά στον τίτλο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν (83΄ Αλέξις Σάντσες), Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Φρεντ, Αντρέας Περέιρα (72΄ Λουκάκου), Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83΄Μαρσιάλ).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (90΄Ζεσούς), Φερναντίνιο (51΄ Σανέ), Νταβίντ Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (90΄Ντανίλο).

Πηγή:filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ