«Ιπτάμενοι» Ολλανδοί πλησιάζουν την… Μαδρίτη – BINTEO

Μετά από 22 ολόκληρα χρόνια ο Άγιαξ βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μία ολοκληρωτική εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο η πρωταθλήτρια Ολλανδίας επεκράτησε 2-1 στο Τορίνο επί της Γιουβέντους καi προκρίθηκε πανηγυρικά στους «4».

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Γιουβέντους προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα τον Άγιαξ και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αλλά όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Άμστερντασμ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα δημιούργησε και την πρώτη φάση του παιχνιδιού με τον Βαν Ντε Μπεκ μέσα στην περιοχή να πλασάρει πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Γιουβέντους.

Τελικά από μία στημένη φάση η πρωταθλήτρια Ιταλίας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με ποιον άλλον. Τον Κριστιάνο Ρονάλντο που σκόραρε με κεφαλιά στο 28΄. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 9 γκολ στα 6 τελευταία ματς απέναντι στον Άγιαξ και έχει πετύχει το 52% των τερμάτων του στο Τσάμπιονς Λιγκ, στις νοκ άουτ φάσεις (65/126).

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο. Όπως και στο πρώτο ματς, ο Άγιαξ ισοφάρισε γρήγορα. Στο 34ο λεπτό, όταν σε σουτ του Ζιγιέχ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Φαν Ντε Μπεκ ο οποίος με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Και τα 5 τελευταία τέρματα του Φαν Ντε Μπεκ έχουν επιτευχθεί εκτός έδρας, ενώ αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον Άγιαξ απέναντι στην Γιουβέντους στην έδρα της, από τον Απρίλιο του 1997!

Στο 2ο ημίχρονο, ο Άγιαξ ήταν εντυπωσιακός. Στο 52ο λεπτό τρομερή επέμβαση του Στσέσνι σε σουτ του Ζινές. Ωραία αντεπίθεση για τον Άγιαξ με τη μπάλα να φτάνει στα δεξιά στον Ζινές ο οποίος έκανε το πλασέ και ο Στσέσνι ενώ είχε σκύψει με το ένα χέρι έκοψε τη μπάλα και κράτησε το 1-1.

Στο 58΄νέα ευκαιρία για τον Άγιαξ. Ο Φαν ντε Μπεκ έξω από την περιοχή έπιασε ένα ωραίο σουτ με κατεύθυνση προς το αριστερό γάμα του Σέζνι ο οποίος με μια ακόμη εκπληκτική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 61΄ήρθε η πρώτη ευκαιρία για την Γιουβέντους όταν ο Ρονάλντο έδωσε στον Κεν ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Στο 67΄ο Άγιαξ προηγήθηκε όταν από κόρνερ, ο αρχηγός της ολλανδικής ομάδας, ο Ντε Λιχτ πήδηξε πιο ψηλά και από τους δύο αντιπάλους και με ωραία κεφαλιά, έγραψε το 1-2. Όμορφο τέρμα από τον νεαρότερο αρχηγό στην ιστορία του Άγιαξ. Ο Ντε Λιχτ έγινε ο νεαρότερος Ολλανδός σκόρερ στην ιστορία των νοκ άουτ παιχνιδιών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ο Άγιαξ έφτασε πολύ κοντά και σε ένα τρίτο γκολ, αλλά από πολύ κοντά ο Νέρες έπιασε περισσότερο «αέρα» και η Γιουβέντους σώθηκε από μία δύσκολη στιγμή.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Σίλιο (64’ Κανσέλο), Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντροι, Πιάνιτς, Εμρέ Τσαν, Ματουϊντί, Μπερναρντέσκι (80’ Μπετανκούρ), Ρονάλντο, Ντιμπάλα (46’ Κεν).

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζράουι (11’ Σινκγκράβεν – 82’ Μαγκαγιάν), Σούνε, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντε Μπέικ, Ζίγες (88’ Χούντελααρ), Νέρες, Τάντιτς.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ