Θρίαμβος του Χάμιλτον στο 1000ο γκραν πρι της FORMULA 1

Ο Λιούϊς Χάμιλτον επικράτησε στο Γκραν Πρι της Κίνας, που είναι ο τρίτος αγώνας του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ενα και ο υπ΄ αριθμόν 1.000 στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Βρετανός «πιλότος» της Mercedes, που μετρά πλέον δύο νίκες στο πρωτάθλημα, πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία, καθώς άφησε στην δεύτερη θέση τον Φινλανδό «ομόσταυλο» του, Βάλτερι Μπότας, ο οποίος εκκίνησε από την pole position. Στην τρίτη θέση, τερμάτισε ο Γερμανός, Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και ακολούθησαν ο Ολλανδός, Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), ο Μονεγάσκος, Σάρλ Λεκλέρκ (Ferrari) και ο Γάλλος, Πιέρ Γκασλί (Red Bull).

Αυτή ήταν η 75η νίκη του Χάμιλτον στην καριέρα του και πλέον, υπολείπεται μόνο 16 από το απίθανό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος είδε πρώτος την «καρό σημαία» 91 φορές.

«Το να κάνεις το 1-2 στο 1.000ό γκραν πρι, είναι κάτι μοναδικό. Είδα από την αρχή ότι μπορούσα να κάνω την διαφορά και τώρα πλέον όλα ανήκουν στην Ιστορία», δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό ο Βρετανός οδηγός, ο οποίος το 2014 είχε νικήσει και στο υπ΄ αριθμόν 900 γκραν πρι, που διεξήχθη στο Μπαχρέιν.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ