Με Αντετοκούνμπο στο Μουντομπάσκετ η Εθνική

Το «ναι» του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τη συμμετοχή του στη νέα προσπάθεια διάκρισης της εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας είναι δεδομένο και επαναλήφθηκε από τον Έλληνα σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλο, ενώ και η συγκατάθεση των «Ελαφιών» ήταν θετική σε πρώτη φάση.

Ο Αντετοκούνμπο που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή των Μπακς στα πλέι οφ και σε λίγες ημέρες θα γνωρίζει αν θα ψηφιστεί ή όχι ως πολυτιμότερος παίκτης στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ, μίλησε με τον Σκουρτόπουλο για όλες τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας της Εθνικής, τη χρονική ένταξή του σε αυτή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει στις συνεργασίες με όλους τους συμπαίκτες του.

Ο Έλληνας τεχνικός παρακολούθησε την προπόνηση των Μπακς, συζήτησε με τον ομόλογό του, Mάικ Μπουντενχόλτζερ και αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο παιχνιδιού του Γιάννη και την αισθητή βελτίωσή του και στο μακρινό σουτ.

Ιδιαίτερης βαρύτητας ήταν η συζήτηση του Σκουρτόπουλου με τον τζένεραλ μάνατζερ, Τζον Χορστ και τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος των Μπακς, Τόνι Μπόγιερ, επιλύοντας, αφενός, τις όποιες παρεξηγήσεις είχαν γίνει προ διετίας για την απουσία του Αντετοκούνμπο από το Ευρωμπάσκετ και αναλύοντας διεξοδικά όλα τα θέματα ένταξής του στο προπονητικό πρόγραμμα.

Η κατακόρυφη άνοδος του Έλληνα παίκτη προς την καταξίωσή του στο ΝΒΑ, έχει καταστήσει επιφυλακτικούς τους εκπροσώπους των Μπακς για την προστασία της επένδυσης που έχουν κάνει στον Γιάννη, την τελευταία πενταετία, αλλά παράλληλα επανέλαβαν ότι αποτελεί τιμή και διαφήμιση για την ομάδα τους να βλέπουν τον Γιάννη να αγωνίζεται και να διακρίνεται στο επικείμενο Μουντομπάσκετ, γιατί τα όποια επιτεύγματά του θα αποτελέσουν συνέχεια της εκπληκτικής πορείας του.

Ο Σκουρτόπουλος απάντησε ότι αυτή η διαφήμιση επιβάλλεται να γίνει και από τη θέση… «σημαιοφόρου» στην εθνική Ελλάδας.

Ο Κώστας Κουφός έθεσε εαυτόν στη διάθεση της εθνικής ομάδας, εφόσον οριστικοποιήσει την επόμενη ομάδα του στο ΝΒΑ, ενώ και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που παίζει στους Μέμφις Γκρίζλς δήλωσε διαθέσιμος, άνευ επιφυλάξεων.Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ