Οι λεπτομέρειες της συνάντησης του Ολυμπιακού με την Αδριατική Λίγκα

Το ενδεχόμενο… μετακόμισης του Ολυμπιακού στη διοργάνωση όπου συμμετέχουν έξι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας παραμένει στο προσκήνιο αφού ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος και ο διευθυντής marketing κι εμπορικής ανάπτυξης των «ερυθρόλευκων», Νίκος Λεπενιώτης βρέθηκαν στο Ζάγκρεμπ και συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της Αδριατικής Λίγκας σχετικά με τη συγκεκριμένη προοπτική.

Μάλιστα, όπως προκύπτει, στη συνάντηση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής Κρέζιμιρ Νόβοσελ και στέλεχος της ABA Liga που σχετίζεται με τα τηλεοπτικά και το marketing της διοργάνωσης.

Στο τραπέζι τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το marketing, το ζήτημα των διαφημίσεων στο γήπεδο κι εν γένει οι υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων» σε περίπτωση που αγωνιστούν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι δυο πλευρές μοιράστηκαν πληροφορίες κι αντάλλαξαν απόψεις που σχετίζονται με το πρακτικό κομμάτι, εφόσον οι Πειραιώτες «μετακομίσουν» στην Αδριατική Λίγκα.

Το επόμενο βήμα θα πραγματοποιηθεί μετά από το τέλος των τελικών της Αδριατικής Λίγκας όπου, παρεμπιπτόντως, συμμετέχουν ο Ερυθρός Αστέρας και η Μπουντούτσνοστ. Τότε, ακριβώς θα τεθεί στις ομάδες της ABA Liga το ζήτημα συμμετοχής των Πειραιωτών στη διοργάνωση.

Οι ομάδες της Αδριατικής είναι οι «ιδιοκτήτες» της λίγκας στο 100% και μόνο εκείνες μπορούν να αποφασίσουν για ενδεχόμενη αλλαγή. Εφόσον, λοιπόν, αποδεχτούν το αίτημα του Ολυμπιακού, η επόμενη κουβέντα έχει να κάνει με τους όρους που θα υλοποιηθεί η συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» αφού, για παράδειγμα, το καλεντάρι της Αδριατικής Λίγκας 2019-20 έχει ήδη φιξαριστεί.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επανέλαβαν την πρόθεσή τους να αγωνιστούν στην ABA Liga όχι μόνο για μια σεζόν αλλά να έχουν μακροπρόθεσμη παρουσία και όπως προαναφέραμε, η Γενική Συνέλευση μετά από το τέλος των τελικών (ενδεχομένως στις αρχές Μαΐου) θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ