«Είναι Θεός ο Μέσι;» – Ο Πάπας απάντησε – ΦΩΤΟ

Απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος στο κανάλι «La Sexta» και στον δημοσιογράφο Τζόρντι Ιβόλε.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το ποδόσφαιρο και τον συμπατριώτη του, Λιονέλ Μέσι. Συγκεκριμένα, ο Ιβόλε ήθελε να μάθει από τον ίδιο τον Πάπα αν είναι ιεροσυλία που ο κόσμος αποκαλεί τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα Θεό.

Ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας, που κατά το παρελθόν έχει γίνει πανό στην Αργεντινή και το πρόσωπό του βρέθηκε δίπλα σε αυτά τον Μέσι-Μαραντόνα, απάντησε με χιούμορ: «Θεωρητικά, είναι ιεροσυλία. Δεν μπορείς να το πεις και δεν το πιστεύω κιόλας. Εσύ πιστεύεις πως ο Μέσι είναι θεός;», ρώτησε ο Πάπας τον Ιβόλε, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε: «Ναι, το πιστεύω».

«Εγώ όχι», είπε αμέσως ο Πάπας, γελώντας και συνέχισε «Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι ο Μέσι είναι θεός, όπως ακριβώς λέει ότι τον λατρεύει αλλά μόνο ο Θεός μπορεί να λατρεύεται. Αυτές είναι εκφράσεις των ανθρώπων. ‘‘Είναι ένας θεός με τη μπάλα στα πόδια’’ είναι το πιο δημοφιλές που ακούμε».

Στη συνέχεια, ο Ιβόλε ρώτησε ξανά τον Πάπα: «Παίζει καλά όμως, δεν παίζει;» και ο 82χρονος αποκρίθηκε: «”Εννοείται, είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι ο Θεός».ΠΗΓΗ: FILATHLOS.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ