Διερευνητικές επαφές της ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Κατάρ

Με τους πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος να είναι προγραμματισμένοι για την προσεχή Τετάρτη (3/4), μάλλον δεν είναι λίγοι αυτοί στα θεσμικά όργανα που… προσεύχονται να γίνει κάποια έκπληξη και τουλάχιστον ένας από τους ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ να μην καταφέρει να πάει στον τελικό.

Βάσει όλων των πληροφοριών των τελευταίων εβδομάδων, και στις δύο ομάδες φοβούνται πολύ την περίπτωση να βρεθούν πάλι αντιμέτωποι στον τελικό. Ακόμη περισσότερο το φοβάται η υπό επιτήρηση ΕΠΟ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, από πλευράς ομοσπονδίας, η σκέψη που είχε γίνει γνωστή από τα ρεπορτάζ πριν μερικές εβδομάδες για τελικό στο εξωτερικό, δεν έχει εγκαταλειφθεί.

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη σκέψη που έχει δοκιμαστεί για το κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει πράξη, είναι η διεξαγωγή του τελικού στο Κατάρ, σε περίπτωση που είναι τελικά ανάμεσα στους δύο δικεφάλους!

Προφανώς η σκέψη αυτή έγινε επειδή το Κατάρ έχει δημιουργήσει μια παράδοση διεξαγωγής τέτοιων αγώνων που αφορούν ακόμη και μη ασιατικές ομοσπονδίες.

Για παράδειγμα έγινε τώρα το αφρικανικό Super Cup, ενώ προγραμματισμένο είναι και το Super Cup της Τυνησίας. Έχει ενδιαφέρον μάλιστα αυτό, γιατί έχει ήδη αναβληθεί, επειδή οι ομάδες που το διεκδικούν, διαφωνούν για τους διαιτητές.

Το Κατάρ έχει παράδοση στο να διοργανώνει τέτοια ματς, ακόμη και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την κατάθεση και αποδοχή ανάλογου αιτήματος.

Παρασκηνιακές επαφές, λοιπόν, έχουν γίνει στο υψηλότερο επίπεδο ανάμεσα στις ομοσπονδίες, αλλά προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει το ζήτημα και με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται δύσκολο.

Να σημειώσουμε εδώ, πως στην διοργάνωση ανάλογων αγώνων στο Κατάρ, συνήθως παίζουν ρόλο και μεγάλες εταιρείες που μπαίνουν ως χορηγοί.

Πάντως, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τη σκέψη για το Κατάρ, που είναι δύσκολο να υλοποιηθεί όπως φαίνεται ή με άλλη που να αφορά διεξαγωγή του τελικού στο εξωτερικό, εφόσον τελικά το ζευγάρι είναι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως φέτος θα γίνει με τις συνθήκες που έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια.

Για παράδειγμα δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της επανάληψης του σκηνικού του 2016. Χωρίς κόσμο δηλαδή!

Όλα αυτά μοιάζουν υπερβολικά, αλλά για μια χώρα που αδυνατεί να εγγυηθεί τα αυτονόητα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι υπερβολικά.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ