Η Γερμανία “σκότωσε” στο 90′ την Ολλανδία – ΒΙΝΤΕΟ

Η Γερμανία κτύπησε στο 90′ με τον Σουλτς και πήρε μεγάλη νίκη μέσα στο σπίτι της Ολλανδίας με 3-2 για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020.

Έτσι, στην «Johan Cruijff Arena» του Άμστερνταμ ανήμερα της θλιβερής επετείου από τον χαμό του Γιόχαν Κρόιφ η Ολλανδία δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα, η Γερμανία ήθελε και έκανε ένα νέο ξεκίνημα μετά την απογοητευτική παρουσία της στις δύο τελευταίες διοργανώσεις (Μουντιάλ και Nations League) και τα κατάφερε.

Το ντέρμπι «πήρε φωτιά» από νωρίς, με τον Σανέ (2′) να φεύγει από τα αριστερά και να βγάζει πάσα στον Γκνάμπρι, με το σουτ του εξτρέμ της Μπάγερν να αποκρούεται από τον Σίλεσεν.

Στο 15′ ο Σουλτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σανέ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έγινε κάτοχος της μπάλας και με άπιαστο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σίλεσεν για το 1-0 των «πάντσερ».

Μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία στο 24′, όταν σε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών ο Ράιαν Μπάμπελ βγήκε τετ α τετ με τον Νόιερ και έκανε το δυνατό σουτ, με τον κίπερ της Μπάγερν Μονάχου να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Γκνάμπρι με φοβερό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κεραυνοβολεί τον Σίλεσεν και δίνει προβάδισμα δύο γκολ στα «πάντσερ» στο 34′.

Στο 40′ είχαμε νέα ευκαιρία για την Γερμανία, όταν ο Σίλεσεν κράτησε το 0-2, νικώντας σε τετ α τετ τον Σανέ.

Με γκολ για την Ολλανδία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Σέντρα του Ντεπάι από τα δεξιά και ο Ντε Λιχτ νικάει τον Νόιερ με κεφαλιά για να μειώσει σε 2-1 και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των οράνιε.

Και στο 63′ ο Βαϊνάλντουμ βρήκε τον Ντεπάι μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός της Λιόν με υπέροχο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Νόιερ και ισοφάρισε σε 2-2.

Η Γερμανία, όμως, γέλασε τελευταία. Στο 90′ από κάθετη πάσα του ΓκουΙντογκάν στον Ρόις που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα, ο αρχηγός της Ντόρτμουντ έβγαλε φοβερή ασίστ στον Σουλτς και εκείνος με πανέμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σίλεσεν για το 2-3!

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ