«Βόμβα» με Γκασόλ οι Μιλγουόκι Μπακς του Αντετοκούνμπο

Ο Πάου Γκασόλ είναι πλέον free agent, αλλά… όχι για πολύ. Σε μία κίνηση που αιφνιδίασε αρκετούς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς αποφάσισαν να λύσουν με κοινή συναίνεση το συμβόλαιο του Ισπανού φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Το χρονικό σημείο της λύσης του συμβολαίου του Γκασόλ, πάντως μόνο τυχαίο δεν είναι. Κι αυτό γιατί, βάσει κανονισμών, αν ο Ισπανός άσος είχε μείνει ελεύθερος μία ημέρα αργότερα, τότε δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs του ΝΒΑ. Ο λόγος είναι ότι βάσει κανονισμών μία ομάδα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει σε αγώνα playoffs, έναν παίκτη που απέκτησε ως ελεύθερο με την προϋπόθεση να ήταν ελεύθερος μέχρι και την 1η Μαρτίου.

Με τον Γκασόλ να γίνεται συμπαίκτης του Γιάννη, οι Μπακς ενισχύονται σημαντικά στην προσπάθειά τους να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν στα playoffs. Ο άλλοτε πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Λέικερς είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης με παραστάσεις που λείπουν από τους παίκτες των “Ελαφιών” και η εμπειρία του αναμένεται να αποδειχθεί πολύτιμη στην postseason, όπως φυσικά και το μεγάλο του κορμί στις μάχες με τους αντίπαλους ψηλούς, με τον Ισπανό να αναμένεται να έχει τον ρόλο του back up σέντερ, παίζοντας πίσω από τον Μπρουκ Λόπεζ.

Την φετινή σεζόν ο Γκασόλ βρέθηκε από την αρχή της χρονιάς εκτός ροτέισον, έχοντας μόλις 4,2 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ μέσο όρο σε 12,2 λεπτά συμμετοχής, ενώ πήρε μέρος σε 27 αγώνες (6 ως βασικός).Πηγή: filathlos.g

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ