Έπεσε σε… τείχος η Μπαρτσελόνα – Έμεινε στο μηδέν απέναντι στη Λιόν

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη απέναντι στη Λιόν, έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως το τελικό 0-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο “Καμπ Νου”.

Οι Καταλανοί ταξίδεψαν στη Λιόν ψάχνοντας τη νίκη που ουσιαστικά θα τους έδινε από απόψε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League . Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ωστόσο, παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησαν, κυρίως στο τελευταίο μισάωρο, δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι το τελικό 0-0 τους δίνει μεν προβάδισμα αλλά αφήνει ελπίδες στους γηπεδούχους για να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Η Λιόν μπήκε δυνατά στο ματς θέλοντας να παίξει ποδόσφαιρο και ρισκάροντας αρκετά δεδομένης και της αντιπάλου της. Μάλιστα, έφτασε μία «ανάσα» από το ανοίξει το σκορ μόλις στο 9΄ όταν ο Τεριέ έπιασε ένα πολύ καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Τερ Στέγκεν να αποκρούσει εντυπωσιακά και να στείλει την μπάλα στη συνέχεια να χτυπήσει στο δοκάρι του. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να «απαντήσει» όμως τόσο ο Μέσι όσο και ο Ράκιτιτς δεν κατάφεραν να βρουν στόχο στο 14΄ και στο 16΄ αντίστοιχα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και έπρεπε να φτάσουμε στο 44’ για να σημειώσουμε κάποια καλή στιγμή όταν ο Ντεμπελέ σούταρε και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τεριέ ένα λεπτό αργότερα μετά από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειές τους.

Τα πρώτα 15΄ του δεύτερου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς κάτι αξιόλογο, ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς και πίεσαν ασφυκτικά τους Γάλλους ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Στο 63΄ ο Σουάρες βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Ντιμπουά την τελευταία στιγμή έσωσε την ομάδα του, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Άλμπα γύρισε στον Ουρουγουανό επιθετικό που από πολύ πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Η Λιόν έχοντας ως κορυφαίο της στο γήπεδο τον τερματοφύλακα της Άντονι Λόπες, στάθηκε όρθια αφού ο Πορτογάλος είχε «απάντηση» και στο σουτ του Μπουσκέτς στο 86΄. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο ματς με το τελευταίο σφύριγμα του Τσακίρ στο ματς να βρίσκει τις ομάδες στο ισόπαλο 0-0. Ενδεικτικό στοιχείο της εικόνας του αγώνα είναι πως οι τελικές στο φινάλε ήταν 25 για τους Καταλανούς και μόλις 5 για τους Γάλλους.

Λιόν: Λόπες, Μαρσέλο, Ντιμπουά, Μεντί, Ντεναγιέρ, Εντομπελέ (84′ Σεΐκ), Τεριέ (78′ Κορνέ), Αουάρ, Τραορέ (68′ Τουσάρ), Ντεμπελέ, Ντεπάι

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (81′ Βιδάλ), Λενγκλέ, Σεμέδο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (67′ Κουτίνιο)Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ