Προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρόμα που νίκησε με 2-1 την Πόρτο – ΒΙΝΤΕΟ

Ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς, άφησαν Ρόμα και Πόρτο, με τους «τζιαλορόσι» να παίρνουν ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη τους στο «Ολίμπικο» με 2-1.

Ο Νίκολα Ζανιόλο, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, αφού σε ένα ονειρώδες βράδυ, που πέτυχε τα πρώτα του δύο ευρωπαϊκά γκολ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και τον πρώτο λόγο ενόψει επαναληπτικού.

Ωστόσο, το πάρτι του 19χρονου, αλλά και της ομάδας του Ντι Φραντσέσκο, το χάλασε δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Άντριαν που είχε περάσει αλλαγή, μιας και το γκολ που πέτυχε, δίνει ενδιαφέρον στη ρεβάνς και κρατά ζωντανές τις ελπίδες των «δράκων».

Το πρώτο ημίχρονο στο “Ολίμπικο” είχε λίγες φάσεις και πολύ… τακτική από τις δύο ομάδες, με τους ποδοσφαιριστές της Ρόμα να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της αλλά τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται συμπαγείς και να δίνουν ελάχιστους ελεύθερους χώρους στους Ρωμαίους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η κάθε ομάδα να έχει από μία καλή ευκαιρία σε αυτό το διάστημα. Στο 30′ απείλησε η Πόρτο με τον Φερνάντο, με τον Κριστάντε να μπλοκάρει το σουτ του μέσα από την περιοχή ενώ στο 38′ ήταν η σειρά της Ρόμα να πλησιάσει το γκολ, με το σουτ του Τζέκο μέσα από την περιοχή να σταματάει στο δεξί δοκάρι!

Στην επανάληψη η Ρόμα μπήκε πιο δυνατά και στο 50’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Κριστάντε να κάνει το σουτ και τον Κασίγιας να διώχνει με γροθιές. Η απάντηση της Πόρτο ήρθε στο 57’ με τον Ντανίλο μετά από κόρνερ να νικάει τους πάντες στην περιοχή, με την μπάλα πάντως να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει ξυστά άουτ.

Από εκείνο το σημείο οι «τζιαλορόσι» ανέβασαν στροφές, με τον Πελεγκρίνι στο 67’ να ρίχνει προειδοποιητική βολή και τον Κασίγιας να λέει «όχι» στο δυνατό σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ότι δεν κατάφερε ο Πελεγκρίνι, το πέτυχε ο Ζανιόλο σε ένα ονειρώδες βράδυ για τον νεαρό Ιταλό στην Ευρώπη.

Στο 70ο λεπτό, ο Ελ Σαράουι βρήκε τον Τζέκο στην περιοχή, ο Βόσνιος κατέβασε και έστρωσε στον Ζανιόλο που πλάσαρε ιδανικά, νικώντας τον Κασίγιας για το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη.

Ο 19χρονος Ιταλός «χτύπησε» και πάλι στο 76’. Ο Τζέκο έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στρώθηκε στον Ζιανόλο που στη συνέχεια της φάσης με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Και εκεί που οι Ρωμαίοι ήταν κοντά σε ένα καθαρό σκορ ενόψει της ρεβάνς, ήρθε σε μια ανύποπτη φάση η Πόρτο να ανάψει φωτιές ενόψει του ματς στο Οπόρτο.

Στο 79’ οι «Δράκοι» βγήκαν μπροστά, η στραβοκλωτσιά του Σοάρες έγινε… ασίστ στον Άντριαν και εκείνος μείωσε σε 2-1, με τον Μανωλά να έχει ευθύνη στο γκολ, αφού έχασε εντελώς τη φάση.

ΡΟΜΑ: Μιράντε, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροφ, Πελεγκρίνι (83′ Ενζονζί), Ντε Ρόσι, Κριστάντε, Ζανιόλο (87′ Σαντόν), Ελ Σαράουι (90′ Κλάιφερτ), Τζέκο

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Τέγες, Ερέρα, Περέιρα, Σάντος (76′ Περέιρα), Οτάβιο (84′ Ερνάνι), Μπραχίμι (68′ Λόπεθ), ΤικίνιοΠηγή:filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ