Η Σίτι «πάτησε» κορυφή στην Premier League μέσα στο… Λίβερπουλ – ΒΙΝΤΕΟ

«Φωτιά» στην Premier League βάζει η Μάντσεστερ Σίτι που έκανε το καθήκον της στο «Γκούντισον Παρκ», επικρατώντας με 2-0 της Έβερτον. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έβαλε δύσκολα σε αυτή του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά οι «πολίτες» είχαν τελικά τον τρόπο να πάρουν το τρίποντο και να «πιάσουν» έστω και με ματς περισσότερο, τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας με 62 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 16ο λεπτό έχασαν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ με την κεφαλιά του Λαπόρτ να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα και προβολή του Γκουντογκάν, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των «ζαχαρωτών».

Πάνω που η Έβερτον ανέβασε στροφές και απέκτησε τον έλεγχο του ματς, ήρθε ο Λαπόρτ στο 45ο λεπτό με κεφαλιά να δώσει το προβάδισμα στο σκορ στην Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με το ψαλιδάκι του Αγκουέρο στο 58’ να φεύγει άουτ και τον Στέρλινγκ δέκα λεπτά αργότερα να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Πάντως στο 81’ ο Έντερσον ήταν εκεί όταν χρειάστηκε, αφού βγήκε σωτήρια πριν τον Ριτσάρλισον και γλίτωσε τους «πολίτες» από την ισοφάριση. To κερασάκι στην… τούρτα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έβαλε ο Γκάμπριελ Ζέσους στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, νικώντας με άψογο τελείωμα τον Πίκφορντ.

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Κιν, Ζουμά, Ντιν, Γκόμες (63′ Σίγκουρντσον), Γκεγιέ, Ντέιβις, Γουόλκοτ (80′ Τοσούν), Μπερνάρντ (73′ Ριτσαρλίσον), Κάλβερτ-Λιούιν

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Λαπόρτ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα (89′ Ντε Μπρούιν), Σανέ (59′ Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγκουέρο (79′ Γκαμπριέλ Ζεζούς)

Πηγή:filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ