Ανατροπή από την Πλίσκοβα – Ήττα «σοκ» για τη Σερένα -BINTEO

Αρκετά καρδιοχτύπια προσέφερε ο αγώνας ανάμεσα σε Καρολίνα Πλίσκοβα και Σερένα Ουίλιαμς , με την 26χρονη Τσέχα να σημειώνει μια ανέλπιστη νίκη εις βάρος της “βασίλισσας” του τένις στα προημιτελικά του Australian Open.

H Πλίσκοβα έχανε με 1-5 στο τρίτο σετ και ήρθε αντιμέτωπη με τέσσερα ματς πόιντς, αλλά πήρε τελικά τη νίκη με 6-4, 4-6, 7-5 σε βάρος της θρυλικής Αμερικανίδας.

Προκρίθηκε, λοιπόν, στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά και θα έχει για… παρέα μια άλλη Τσέχα, την Πέτρα Κβίτοβα, που έφτασε και αυτή στην τετράδα του τουρνουά.

Και οι δύο έχουν πιθανότητες να ανεβούν στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Πλίσκοβα βρέθηκε πίσω με δυο μπρέικ στο τρίτο σετ (1-5) και είδε την αντίπαλό της να έχει ένα ματς πόιντ στο 1-5 και τρία στο 4-5, όμως πήρε τελικά έξι γκέιμ στη σειρά για να φτάσει στην επική νίκη.

Η Σερένα, από την άλλη, που «κυνηγούσε» τον 24ο Grand Slam τίτλο της, φεύγει από τη Μελβούρνη με άδεια χέρια.

Η Πλίσκοβα θα παίξει τώρα με άλλη μία υποψήφια για το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Ναόμι Οσάκα.

Η 21χρονη τενίστρια από την Ιαπωνία, κάτοχος του US Open, έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Ελίνα Σβιτολίνα, την οποία «λύγισε» με 6-4, 6-1 για να πάρει την πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

Στον άλλο ημιτελικό θα μονομαχήσουν οι Πέτρα Κβίτοβα και Ντανιέλ Κόλινς.Πηγή: filathlos.gr, Πηγή φωτό: tennisworldusa.org

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ