Μπλατ: Υψηλού επιπέδου η εμφάνισή μας

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός νίκησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, έβγαλε το καπέλο στον Γιώργο Μπόγρη και τόνισε, ουσιαστικά, πως δεν θέλει να δει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να φεύγει για το ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα, ο κόουτς των Πειραιωτών δήλωσε στην αρχική τοποθέτησή του: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξή του και την ενέργεια που έδωσε στην ομάδα μου. Οι παίκτες μου έκαναν μία πολύ υψηλού επιπέδου εμφάνιση σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Δεν υπάρχει τίποτα σαν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και το να είμαι μέρος αυτού του περιβάλλοντος είναι κάτι σπουδαίο, όπως και για όλους. Κάναμε όσα έπρεπε να κάνουμε. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά προχωράμε. Αύριο είναι μία άλλη μέρα».

Για τους λόγους που ήταν αισιόδοξος πριν το ματς: «Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε με τρόπο που θα μας επέτρεπε να εκμεταλλευτούμε τις δυνάμεις μας. Σήμερα ήταν επιτυχημένη αυτή η προσπάθειά μας. Οι παίκτες μας έβγαλαν μεγάλη ενέργεια. Πάντα η τακτική είναι μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά τίποτα δεν υποκαθιστά την καρδιά και το πάθος. Αυτά είχαν σήμερα οι παίκτες μου αντιπροσωπεύοντας τον Ολυμπιακό.

Θέλω να ξέρετε όλοι ότι, όταν λέω κάτι, γνωρίζω ότι αμέσως μετά το βάζετε στο twitter. Σταματήστε το (γέλια). Ο Στίβεν Α. Σμιθ είναι καλός τύπος και δεν είπα τίποτα κακό για εκείνον. Απλά διαφώνησα με αυτό που είχε πει για τον Λούκα Ντόντσιτς και ότι δεν θα βγει rookie της χρονιάς στο ΝΒΑ. Τον θεωρώ σπουδαίο, μπορείτε να το γράψετε κι αυτόν στο twitter».

Για την άμυνα του Μάντζαρη στον Καλάθη: «Θεωρώ ότι έπαιξε εξαιρετικά και κόντρα στον ΠΑΟΚ και σήμερα. Θέλω να θυμάστε ότι αυτός ο παίκτης είναι μέρος σπουδαίων στιγμών στην ιστορία του Ολυμπιακού».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε έξι βολές: «Είναι αστείο που το ρωτάτε αυτό, όχι γιατί υπονοείτε κάτι. Αλλά επειδή είπα στην ομάδα, πριν από δύο μέρες, ότι τα φάουλ δεν είναι καλή άμυνα. Ακούω συχνά στην Ευρώπη να λένε: “κάντε φάουλ”. Αυτό είναι λάθος για μένα. Τα φάουλ σου στερούν την δυνατότητα να μπορέσεις να τρέξεις στον αιφνιδιασμό. Εμείς δίνουμε έμφαση στο να παίξουμε έξυπνη άμυνα χωρίς να κάνουμε φάουλ. Γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε έξι βολές. Γιατί παίξαμε εξαιρετική και, μέσα στα όρια του… νόμου, άμυνα. Δεν τους δώσαμε βολές χωρίς λόγο. Παίξαμε σπουδαία άμυνα, την ώρα που εμείς απ’ την άλλη πλευρά βάλαμε την μπάλα κοντά στο καλάθι».

Για το ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν της ομάδας του πλέον και αν αυτό είναι πως έχει πολλούς πρωταγωνιστές: «Κάναμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ φέτος. Νέοι παίκτες ήρθα, όπως και νέος προπονητής. Ο τρόπος παιχνιδιού άλλαξε κάπως. Δεν νομίζω ότι το DNA της ομάδας έχει αλλάξει, οι ηγέτες μας είναι προφανείς και πολύ σημαντικοί. Ο Μπίλι (Σπανούλης), ο Γιώργος (Πρίντεζης), ο Κώστας (Παπανικολάου) και ο Βαγγέλης (Μάντζαρης) είναι ηγέτες και στα αποδυτήρια. Δεν πρέπει να ξεχάσω και τον Μπογρίνιο. Όχι μόνο μου αρέσει το παρατσούκλι του, αλλά είναι και ένας παίκτης που όλοι οι προπονητές θα ήθελαν. Δεν θα έλεγα κανέναν στο ΝΒΑ Μπογρίνιο (γέλια)».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και αν το επόμενο βήμα είναι το ΝΒΑ: «Αν είσαι γονιός, δεν θες να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου θα φύγουν. Γι’ αυτό μην με ρωτάτε γι’ αυτό, δεν θέλω να φύγει. Κι όταν αποκτήσεις παιδιά, θα θυμηθείς ότι στο είπα αυτό».

Για το… ταβάνι του: «Ο Νίκολα είναι εδώ για αρκετά χρόνια. Είναι σε πολύ καλό μέρος, έχει καλό σπίτι εδώ. Ας συνεχίσουμε να τον βοηθάμε. Ελπίζω να συνεχίσει να είναι χαρούμενος και να παλεύει για να βελτιωθεί. Δεν σκεφτόμαστε μακριά, έχουμε ματς την Κυριακή».

Για το γεγονός πως αντιμετώπισε τον Ρικ Πιτίνο: «Ρωτήθηκα γι’ αυτό και πριν το παιχνίδι. Είπα ότι δεν είναι ένα ματς Μπλατ-Πιτίνο, αλλά Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Θα δώσω ξανά αυτή την απάντηση. Ήταν όμως ωραίο που τον είδα από κοντά. Είχα την ευκαιρία να τον δω. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για εκείνον, καθώς μας συνδέουν κάποια πράγματα. Είχα ακούσει για μία άσκηση που είχε ο κόουτς Πιτίνο και λεγόταν “τούβλο”. Έβαζε τους αμυντικούς να κρατούν τούβλα και πάντα μου άρεσε αυτή η ιδέα».

Για τον Κώστα Παπανικολάου και το γεγονός πως μεταδίδει την ενέργειά του στους συμπαίκτες του: «Έχετε 100% δίκιο. Είναι βαρόμετρο για εμάς. Πράγματι, έκανε την αρχή για εμάς σήμερα και το εκτιμούμε».Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ