Την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Το γκολ που δέχθηκε από τον Γιώργο Ζησόπουλο στο ματς της Λιβαδειάς ήταν μόλις το έκτο στο πρωτάθλημα, για τον ΠΑΟΚ, που έχει καταφέρει να διατηρήσει το μηδέν σε οκτώ από τα 14 παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Γι’ αυτό και είναι η κορυφαία άμυνα σ’ ολόκληρη την Ευρώπη!

Η «ασπρόμαυρη» άμυνα είναι μπροστά από ομάδες, όπως η Γιουβέντους, η Λίβερπουλ, ο Άγιαξ, η Αϊντχόφεν, η Πόρτο. Ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, που σε συνδυασμό με την καλύτερη επίθεση της φετινής Superleague, δείχνει και απαντά στο ερώτημα γιατί βρίσκεται στο +8 από τον δεύτερο στη βαθμολογία Ολυμπιακό.

Τι συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη:

Λίβερπουλ: Οι «κόκκινοι» που βρίσκονται στην πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, παραμένοντας αήττητοι μετά από 18 αγωνιστικές, έχουν δεχθεί μόλις 7 γκολ κατορθώνοντας να διατηρήσουν το μηδέν σε 11 αγώνες.

PSV Αϊντχόφεν: Η πρωτοπόρος του ολλανδικού πρωταθλήματος, μετά από 17 αγωνιστικές, επίσης, έχει δεχθεί 8 γκολ κρατώντας το μηδέν σε 9 παιχνίδια της.

Αγιαξ: Μπορεί να βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την PSV αλλά έχει δεχθεί κι αυτός 8 γκολ σε 17 αγωνιστικές διατηρώντας για ένα περισσότερο ματς (10) το μηδέν στην εστία του.

Γιουβέντους: Οι «μπιανκονέρι» παραμένουν αήττητοι και στην κορυφή της Serie A, έχοντας κρατήσει το μηδέν σε 10 από τους 16 αγώνες του πρωταθλήματος, όπου έχουν δεχθεί 8 γκολ.

Πόρτο: Στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο διατηρώντας το μηδέν σε 7 από τα 14 παιχνίδια έχει δεχθεί 9 γκολ.

Μπασακσεχίρ: Στη γειτονική Τουρκία η Μπασακσεχίρ έχει καταφέρει να είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μπροστά από ομάδες όπως η Μπεσίκτας, η Γαλατάσαραϊ, η Τραμπζονσπόρ, με μόλις 8 γκολ παθητικό σε 17 αγώνες.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ