Λουτσέσκου: Προτιμώ να είμαι ξεκάθαρος απέναντι στους παίκτες μου παρά να υπόσχομαι

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, στην οποία αναφέρθηκε στην επίδραση που έχει στην προπονητική του καριέρα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά και στις μεθόδους που ακολουθεί.

Ο 49χρόνος τεχνικός αναφέρθηκε στα βιβλία που έχει διαβάσει για τον Καταλανό τεχνικό, αλλά και πως διαχειρίζεται τα… παράπονα των παικτών του, όταν έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

«Μου αρέσουν τα βιβλία που μιλούν για τη ζωή των προπονητών, το αγαπημένο μου είναι αυτό του Πεπ Γκουαρντιόλα. Διαβάζω πολύ για αυτόν τον προπονητή. Το ένα βιβλίο που διάβασα με σχετικά με αυτόν μιλά για τη θητεία του στη Μπάγερν Μονάχου, ενώ στο άλλο εξηγούσε γιατί έφυγε από την Μπαρτσελόνα.

Ο Πεπ αναφέρονταν στην αδρεναλίνη, μετά από μια μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα, αλλά εξηγούσε επίσης ότι δεν είχε χρόνο να… ανασάνει, διότι έπρεπε να προετοιμάσει τον επόμενο αγώνα της ομάδας του. Κατά την ίδια περίοδο κάποιοι παίκτες του χτυπούσαν την πόρτα και του τόνιζαν πως είναι δυσαρεστημένοι με τον χρόνο συμμετοχής τους”, δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός για να συμπληρώσει:

“Όλοι οι παίκτες υποφέρουν όταν δεν παίζουν. Οι περισσότεροι έρχονται και σου λένε: «Τι πρέπει να κάνω για να παίξω, κάνω κάτι λάθος;» Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να κάνουν τον προπονητή να τους δει με άλλο μάτι και να τους δώσει χρόνο συμμετοχής.

Προτιμώ να είμαι ξεκάθαρος απέναντι τους, αλλά τους μιλάω με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χάσουν το κίνητρο τους, αλλά δεν μπορώ να τους δίνω υποσχέσεις».Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ