Ο Μέσι «απάντησε» στο κάλεσμα του Ρονάλντο να τον ακολουθήσει στην Ιταλία

Λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετήσει οριστικά και αμετάκλητα το 2018, η «Marca» εξασφάλισε μία μεγάλη συνέντευξη από τον Λιονέλ Μέσι, με τη μαδριλένικη εφημερίδα να έχει την ευκαιρία να «βομβαρδίσει» με ερωτήσεις τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και να αποσπά άκρως… ατακαδόρικες απαντήσεις.

Μεταξύ αυτών κι εκείνη που έδωσε προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρόσφατο κάλεσμα που του είχε κάνει ο Πορτογάλος άσος της Γιουβέντους να επιλέξει τη Serie A για να συνεχίσουν εκεί τις κόντρες που είχαν επί μία 9ετία στα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, αλλά και για την ευκολία του φάουλ σε σύγκριση με το… πέναλτι.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξής του:

Πέντε Χρυσά Παπούτσια, πέντε Χρυσές Μπάλες, το μόνο που λείπει είναι το πέμπτο Champions League;

“Θα ήταν ωραία. Όπως είπαμε στην αρχή της σεζόν, το Champions League είναι πάντα ξεχωριστό για αυτό που σημαίνει και θα θέλαμε να το κατακτήσουμε ξανά”.

Αυτή τη στιγμή της ζωής σου, το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα ή είναι τώρα η οικογένειά σου;

“Από τη στιγμή που απέκτησα τα παιδιά μου, η προτεραιότητα ήταν πάντα η οικογένεια. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Προφανώς αγαπώ το ποδόσφαιρο και ζω για αυτό, αλλά η οικογένεια είναι πάνω απ’όλα”.

Τρία παιδιά είναι αρκετά ή θα πάτε για περισσότερα;

“Ο Θίρο μόλις άρχισε να περπατάει. Η Αντονέλα και εγώ θα θέλαμε να έχουμε και ένα κορίτσι αλλά θα δούμε, είναιι ακόμα νωρίς”.

Τι θα ήθελες περισσότερο: να έχεις έναν συμπαίκτη σαν τον Λιρόι Σανέ ή να δουλέψεις ξανά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα;

“Είναι πάντα ωραίο να παίζεις μαζί με σπουδαίους παίκτες. Αν και είναι δύσκολο, θα ήθελα να δουλέψω ξανά μαζί με τον Γκουαρδιόλα. Είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς στον κόσμο”.

Όταν πας να εκτελέσεις φάουλ, είναι σαν να έχεις πετύχει μισό γκολ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός φάουλ και ενός πέναλτι;

“Είναι διαφορετικά. Στα φάουλ έχεις μπροστά σου ένα τείχος και απόσταση, είναι διαφορετικού είδους σουτ και δεν έχεις την πίεση ότι πρέπει να σκοράρεις. Στο πέναλτι έχεις περισσότερα να χάσεις παρά να κερδίσεις και ο γκολκίπερ νιώθει πιο άνετα. Η πίεση είναι πολύ διαφορετική”.

Πέρυσι είχαμε μιλήσει για την Μπαρτσελόνα που σπάει περισσότερα αμυντικά ρεκόρ παρά επιθετικά. Τι συμβαίνει φέτος και η ομάδα σου δέχεται τόσα πολλά γκολ;

“Φέτος παίζουμε ξανά με σύστημα 4-3-3. Πέρυσι είχαμε δύο γραμμές των τεσσάρων και αφήναμε πολύ λίγους χώρους και ήταν πιο δύσκολο για τους αντιπάλους να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Τώρα, με το 4-3-3, έχουμε περισσότερη κατοχή και παίζουμε καλύτερα, όμως είμαστε πιο ευάλωτοι στην άμυνα και οι αντίπαλες ομάδες βρίσκουν τους κενούς χώρους. Στα τελευταία παιχνίδια που δώσαμε, βελτιωθήκαμε στο αμυντικό κομμάτι και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι”.

Σου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι τερμάτισες φέτος, πέμπτος στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα;

“Αν θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό και ας πρόκειται για μεγάλο βραβείο. Ήξερα πως αυτή τη σεζόν δεν μπορούσα να το κατακτήσω και δεν μου προκάλεσε έκπληξη”.

Σε αιφνιδίασε το ότι ο Κριστιάνο Ροναλντο λείπει τόσο πολύ από την Ρεάλ;

“Στην αρχή της σεζόν είχα πει ότι είναι σπουδαίος σύλλογος, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο με σπουδαίους παίκτες, αλλά σε όλους θα έλειπε ο Κριστιάνο. Πετυχαίνει αρκετά γκολ και δίνει πολλά ακόμα πράγματα στην ομάδα του, οπότε δεν μου προκάλεσε έκπληξη αυτό που συνέβη”.

Θα αποδεχόσουν την πρόκληση του Ρονάλντο να τον ακολουθήσεις και εσύ στο ιταλικό πρωτάθλημα;

“Δεν έχω ανάγκη καμία αλλαγή. Είμαι στην κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Οι προκλήσεις που έχω ανανεώνονται κάθε χρόνο. Δεν έχω ανάγκη να αλλάζω ομάδες ή πρωταθλήματα για να βάζω νέους στόχους. Είμαι στο σπίτι μου και δεν έχω ανάγκη από αλλαγή”.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ