Μέγα σκάνδαλο ποδοσφαιρικής κατασκοπείας στο γερμανικό πρωτάθλημα

Μία απίστευτη ιστορία ποδοσφαιρικής κατασκοπείας φέρεται να συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στην Γερμανία και μάλιστα στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας, την Bundesliga. Πριν από λίγες μέρες η Βέρντερ Βρέμης αντιμετώπισε την Χόφενχαϊμ εντός έδρας και της παραχώρησε ισοπαλία 1-1.

Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος του παιχνιδιού με την ομάδα της Βρέμης να κατηγορείται από την αντίπαλό της για ποδοσφαιρική κατασκοπεία. Συγκεκριμένα, η γερμανική αστυνομία έχει ανοίξει έρευνα μετά από την καταγγελία της Χόφενχαϊμ πως άνθρωπος της Βέρντερ παρακολουθούσε μέσω drone την προπόνησή της, τελευταία πριν τον μεταξύ τους αγώνα. Από την πλευρά της η διοίκηση των “πρασίνων” παραδέχθηκε την παρουσία και την πτήση του drone αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως το έκανε για να κατασκοπεύσει την αντίπαλό της.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο σκάουτ της Βέρντερ βρισκόταν μέσα σε μία Mercedes-E σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το μέρος όπου έκανε προπόνηση η ομάδα του Τζούλιαν Νάγκελσμαν, παραμονή του αγώνα.

Ο γενικός διευθυντής της Βέρντερ Φρανκ Μπάουμαν αρνήθηκε την παραμικρή συμμετοχή της ομάδας του σε παράνομη δραστηριότητα, όμως η αστυνομία της χώρας ερευνά το περιστατικό αφού στην Γερμανία θεωρείται παράνομη η πτήση ενός drone πάνω από ένα γκρουπ ατόμων και τιμωρείται μάλιστα και με πρόστιμο που φτάνει μέχρι τα 50.000 ευρώ.

“Στην Bundesliga είναι λογικό να ψάχνεις να μελετήσεις όσο γίνεται περισσότερο τους αντιπάλους σου. Πάνω από μία φορές έχουμε βρει κατασκόπους άλλων ομάδων πάνω σε δέντρα γύρω από το προπονητικό μας κέντρο”, συμπλήρωσε ο Φρανκ Μπάουμαν.

Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ