• Επίσημο: Η UEFA ανακοίνωσε τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2021

  10:51 μμ, Κυριακή 02 Δεκ 2018 10:51 μμ, Κυριακή 02 Δεκ 2018

  Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA που συνεδρίασε στο Δουβλίνο ανακοίνωσε την ίδρυση τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την ονομασία Europa League 2, η οποία θα ξεκινήσει από το 2021.

  Μάλιστα αυτή θα περιλαμβάνει:

  - Η νέα διοργάνωση που προσωρινά παίρνει την ονομασία Uefa Europa League 2 θα έχει 32 ομάδες στην φάση των ομίλων της.

  - Το φορμάτ θα έχει 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων και εν συνεχεία νοκ-άουτ αναμετρήσεις για τους «18», «8» και ούτω καθεξής μέχρι τον μονό τελικό.

  - Ένας επιπλέον νοκ-άουτ γύρος θα παίζεται πριν από την φάση των «16» ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους και σε αυτές που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

  - Η νέα διοργάνωση θα έχει 141 παιχνίδια που θα διεξαχθούν μέσα σε 15 εβδομάδες, ακριβώς όπως γίνεται και με το Europa League.

  - Ο νικητής της διοργάνωσης θα συμμετέχει άμεσα στο Europa League της επόμενης περιόδου.

  - Οι αναμετρήσεις της νέας διοργάνωσης θα διεξάγονται τις Πέμπτες, όπως το Europa League, ωστόσο θα προστεθεί μία τρίτη ώρα έναρξης (17:30) για ορισμένα παιχνίδια.

  - Όλοι οι τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την τριετία 2021-24 θα γίνουν την ίδια εβδομάδα. Την Τετάρτη αυτός της νέας διοργάνωσης, την Πέμπτη αυτός του Europa League και το Σάββατο αυτός του Champions League.

  - Αυτή η τρίτη διοργάνωση θα εγγυάται πως ομάδες από τουλάχιστον 34 χώρες θα εκπροσωπούνται στους ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (σήμερα το εγγυημένο νούμερο χωρών είναι 26).

  «Η νέα διοργάνωση σημαίνει περισσότερα παιχνίδια για περισσότερες ομάδες από περισσότερες ομοσπονδίες», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

  Τι αλλαγές φέρνει αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο

  Για να γίνει αντιληπτό τι αλλαγές φέρνει η νέα διοργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας. Αν η διοργάνωση αυτή ξεκινούσε του χρόνου και με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση στην βαθμολογία χωρών της ΟΥΕΦΑ, τότε:

  - Ο πρωταθλητής θα ξεκινούσε την πορεία του στον τρίτο προκριματικό του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

  - Ο δευτεραθλητής θα ξεκινούσε την πορεία του στον δεύτερο προκριματικό του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

  - Η ομάδα που θα έπαιρνε το κύπελλο (σε περίπτωση που δεν είναι κάποιες από τις δύο προηγούμενες) θα ξεκινούσε την πορεία της στον τρίτο προκριματικό του Europa League.

  - Η ομάδα που θα τερμάτιζε στην 3η και 4η θέση του πρωταθλήματος θα ξεκινούσε την πορεία του στον δεύτερο προκριματικό του Europa League 2 και θα έπρεπε να περάσει τρεις γύρους για να μπει στους ομίλους του.

  Πηγή: filathlos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα