Live: Άρης – Παναθηναϊκός 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να αποδεικνύονται για ένα ακόμη παιχνίδι κόντρα σε ομάδα του Σάββα Παντελίδη (μετά το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη) αρκετά σκληροί για να πεθάνουν και να παίρνουν το βαθμό στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Μάλιστα, ο 21χρονος επιθετικός μάλιστα είχε το σθένος παρά το γεγονός πως το παιχνίδι ήταν στο 93′ λεπτό να εκτελέσει “α λά Πανένκα” και να νικήσει τον Κουέστα δίνοντας έναν σημαντικό βαθμό στον Παναθηναϊκό για την μάχη που δίνει για την 5η θέση του πρωταθλήματος.

Πάντως οι “κίτρινοι” είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ (δοκάρι ο Βέλεθ στο 84΄), ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Δυστυχώς… αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο διαιτητής Τζοβάρας ο οποίος υπέπεσε σε σωρεία λαθών στη διάρκεια του ματς. Αρχικά οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται πως υπέδειξε εύκολα ένα πέναλτι υπέρ του Άρη στο 5′ και εν συνεχεία έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των «κίτρινων» στο 14′ δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ.

Τέλος έδειξε και στις καθυστερήσεις, σύμφωνα με τους γηπεδούχους, ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο αγώνας:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε μάλιστα να κερδίζει πέναλτι μόλις στο 5’, με τον Ινσούα να βρίσκει από πίσω τον Γκάμα και τον διαιτητή Τζοβάρα να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ωστόσο, ο Διούδης απέκρουσε την εκτέλεση του, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία!

Πριν καλά καλά περάσουν δέκα λεπτά, καταλογίστηκε και νέο πέναλτι υπέρ των «κίτρινων», κατόπιν υπόδειξης του βοηθού Νικολακάκη. Απόφαση ξεκάθαρα λανθασμένη, αφού δεν υπήρξε κανένα χέρι του Γιόχανσον στη σέντρα του Μενέντεθ με τη μπάλα να βρίσκει στο μηρό του Σουηδού αμυντικού του Παναθηναϊκού…

Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Διούδη να πέφτει στην απέναντι πλευρά αυτή την φορά, ανοίγοντας το σκορ στο 15ο λεπτό.

Από το σημείο εκείνο και μετά, οι παίκτες του Άρη αύξησαν την πίεσή τους ψηλά, με αποτέλεσμα να «βραχυκυκλώσουν» τους «πράσινους», οι οποίοι από το 17’ και την (μη) προσπάθεια των Μπουζούκη και Ινσούα, χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 41ο λεπτό για να κάνουν πραγματικά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Κουέστα…

Όταν ο Μακέντα «πάτησε» τη μπάλα για τον Κάτσε ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άτσαλα, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Δεληζήση και στη συνέχεια ο Μπουζούκης δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά!

Στο μεσοδιάστημα, ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε στο 33’ σε αναγκαστική αλλαγή, με τον τραυματία Γιόχανσον να δίνει τη θέση του στον Δώνη, αλλά και διαφοροποίηση του συστήματος σε 4-3-3, με τον Πούγγουρα να παίζει ως δεξιός μπακ.

Ενώ τέσσερα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή φάση για το 2-0, από τη σέντρα του Γκάμα και την κεφαλιά του Δεληζήση αλλά ο Διούδης «απογειώθηκε» και έδιωξε σε νέο κόρνερ.

Για να πάμε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0 και τις τελικές στην εστία να είναι 5-3, τα κόρνερ 3-0 και την κατοχή της μπάλας 37%-63% αντίστοιχα.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη μπήκε αποφασισμένη να «κλειδώσει» τη νίκη της, πιέζοντας εκ νέου ψηλά και δημιουργώντας τρεις φάσεις μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα! Ωστόσο, ούτε η κεφαλιά του Βέλεθ στο 53’, ούτε το πλασέ του Ντιγκινί τέσσερα λεπτά μετά, ούτε και το σουτ του Γιουνές στο 60ο λεπτό κατέληξαν στα αντίπαλα δίχτυα.

Αφού κατάφεραν να αποφύγουν το 2-0, λοιπόν, από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κυκλοφόρησαν ακόμα καλύτερα τη μπάλα και έψαξαν να βρουν τους χώρους για να απειλήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση.

Απέναντι σε μια ομάδα που, όσο περνούσε η ώρα, τους περίμενε στο μισό γήπεδο, προκειμένου να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση, πρώτα ο Κάτσε στο 62ο και ύστερα ο Ινσούα στο 70ο λεπτό, σπατάλησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, δεδομένου πως σε αμφότερες τις περιπτώσεις ήταν αμαρκάριστοι….

Ο Δώνης προχώρησε σε νέες αλλαγές με τον Παναθηναϊκό να παίζει με δύο σέντερ φορ μετά την είσοδο και του Καμπετσή, στο 74’, ενώ ο Μακέντα στο 83’ δεν μπόρεσε να νικήσει με την δύσκολή κεφαλιά του τον Κούεστα.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Άρης είδε το δοκάρι να στερεί από τον Βέλεθ τη δυνατότητα να πετύχει το 2-0, για να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Σιώπη να ανατρέπει τον Μπουζούκη και τον Τζοβάρα να καταλογίζει το πέναλτι, δείχνοντας του παράλληλα και την κίτρινη κάρτα.

Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χατζηγιοβάννη εκτέλεσε το πέναλτι α λα Πανένκα και με το τρίτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα, σημείωσε το τελικό 1-1…

Οι συνθέσεις:

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντες, Μπάσα, Σιώπης, Γκάμα, Ντιγκινί (73’ Ματίγια), Γκαρσία (79’ Μάβραϊ), Γιουνές.

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (74’ Χατζηθεοδωρίδης), Γιόχανσον (33’ Δώνης), Κάτσε (74’ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Μπουζούκης. Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ