• Η αδημοσίευτη συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ για τα 50ά του γενέθλια : "Δεν είμαι αρκετά καλός..."

  4:26 μμ, Τετάρτη 21 Νοε 2018 4:26 μμ, Τετάρτη 21 Νοε 2018

  Μία αδημοσίευτη έως τώρα συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ έφερε στο φως η οικογένειά του, την οποία είχε δώσει στις 30 Οκτωβρίου του 2013, μόλις μερικές εβδομάδες πριν το ατύχημά του κατά τη διάρκεια του σκι.

  Οι οικείοι του τηρούν σιγή ιχθύος για την κατάστασή του, όμως αποφάσισαν να δημοσιεύσουν τη συγκεκριμένη συνέντευξη ενόψει των 50στών γενεθλίων του Γερμανού πιλότου στις 3 του ερχόμενου Γενάρη.

  Σε αυτήν ο Σουμάχερ απάντησε για το παιδικό του είδωλο, τον αντίπαλο που σέβεται πιο πολύ, τον πιο ιδιαίτερο αγώνα που έτρεξε και πολλά άλλα.

  Αναλυτικά η συνέντευξή του:

  Για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα: «Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα ήταν αναμφισβήτητα αυτό της Σουζούκα το 2000 με τη Ferrari, μετά από 21 χρόνια χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα για τη Ferrari και τέσσερα χρόνια για μένα χωρίς επιτυχία, κερδίσαμε τελικά τον αγώνα, έναν εξαιρετικό αγώνα και κερδίσαμε το μεγάλο πρωτάθλημα».

  Για τον πιλότο που σέβεται πιο πολύ: «Τον πιλότο που έχω σεβαστεί περισσότερο σε αυτά τα χρόνια είναι ο Μίκα Χάκινεν για τις μεγάλες μάχες και μια πολύ σταθερή προσωπική σχέση».

  Για το παιδικό του είδωλο: «Όταν ήμουν παιδί, κατά τη διάρκεια που έκανα καρτ, είδα τον Άιρτον Σένα ή τον Βιντσένζο Σοσπίρι, τον οποίο θαύμαζα πολύ γιατί ήταν καλός οδηγός, αλλά το πραγματικό μου είδωλο ήταν ο Τόνι Σουμάχαερ επειδή ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής».

  Για το ότι κοιτούσε και τους άλλους πιλότους: «Για να αναπτύξεις τον εαυτό σου και να κάνεις βήματα, πρέπει να κοιτάς όχι μόνο το αυτοκίνητο, πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου, τους άλλους πιλότους, όχι μόνο εκείνους μπροστά σου, πρέπει να τους κοιτάς όλους, έτσι κι έκανα, γιατί όλοι έχουν κάτι ιδιαίτερο που θέλω να μάθω».

  Για τη σύγκριση της παλιότερης με την πιο σύγχρονη F1: «Η F1 είναι πολύ σκληρή, πριν ήταν πολύ περισσότερο, χωρίς φρένα ισχύος ή υδραυλικό τιμόνι, συγκρίνοντας εκείνες τις ημέρες του παρελθόντος με αυτές του τώρα. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο σκληρά αθλήματα που μπορείτε να κάνετε, χρειάζεται πολύ προετοιμασία».

  Για το ότι είναι ταπεινός: «Τα ρεκόρ είναι ένα πράγμα, αλλά οι αμφιβολίες νομίζω είναι πολύ σημαντικές για να μην έχουμε υπερβολική εμπιστοσύνη, να είμαστε σκεπτικοί και να αναζητούμε τη βελτίωση για να κάνουμε βήματα μπροστά. Πάντα σκεφτόμουν ότι δεν είμαι πολύ καλός και ότι πρέπει να δουλέψω περισσότερο. Αυτό είναι ένα από τα κλειδιά για να γίνω αυτό που έχω γίνει».

  Για την ομαδική δουλειά: «Η επιτυχία σε κάθε κατάσταση στη ζωή, τουλάχιστον ό, τι γνωρίζω, έχει να κάνει με την ομαδική δουλειά. Εσύ κάνεις μόνο αυτό που κάνεις, ως ομάδα θα είστε ισχυρότεροι και στην περίπτωση της F1 είναι μια ομαδική προσπάθεια».

  Για το ταλέντο: «Το ταλέντο είναι πολύ σημαντικό στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αναπτύξεις. Το Karting είναι μια καλή βάση για να δείξετε το ταλέντο σας, αλλά και να βρείτε άλλες δεξιότητες που χρειάζεστε για να είστε οδηγός αγώνων».

  Πηγή: filathlos.gr 

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα