«Τελειωμένος» ο Σκίμπε – Έλληνας φαίνεται στον ορίζοντα ως διάδοχος

Τον επόμενο προπονητή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ψάχνουν στην ΕΠΟ.

Παρά τα όσα διέρρεαν για πρόθεση παραμονής του Μίχαελ Σκίμπε στα δύο τελευταία παιχνίδια στο Nations League με Φινλανδία στις 15 και Εσθονία στις 18 Νοέμβριου και για διαζύγιο στη συνέχεια, ο Γερμανός τεχνικός μάλλον δεν θα προλάβει τους συγκεκριμένους αγώνες. Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση στην ΕΠΟ τη δεδομένη χρονική στιγμή…

Ο Σκίμπε θα αποτελούσε ήδη παρελθόν από τη «γαλανόλευκη» αν δεν υπήρχε το θέμα της αποζημίωσης για το συμβόλαιό του, που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2017 και λήγει μετά το φινάλε των προκριματικών του Euro 2020.

Σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα ανάμεσα στον ομοσπονδιακό τεχνικό και τον Βαγγέλη Γραμμένο, η οποία διαψεύστηκε μέσω διαρροών από την ΕΠΟ, ειπώθηκε στον 53χρονο τεχνικό ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει στην Εθνική και φαίνεται ότι αυτό είναι ο προπονητής».

Οι δύο πλευρές πάντως, δεν τα βρήκαν στην αποζημίωση. Το συμβόλαιο του Γερμανού προβλέπει περίπου 550.000 ευρώ το χρόνο και στην ΕΠΟ ψάχνουν να βρουν λύση. Όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας αύριο Πέμπτη αν και δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.

Όσο για την επόμενη ημέρα, αυτή αναμένεται να περιλαμβάνει Έλληνα προπονητή για τον «γαλανόλευκο» πάγκο, δεδομένου και του πενιχρού μπάτζετ (περίπου 300.000 ευρώ) και τα ονόματα που παίζουν δυνατά είναι των Άγγελου Αναστασιάδη και Γιάννη Αναστασίου.

Τελευταία φορά που στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ως πρώτος προπονητής κάθισε ένας Έλληνας ήταν στις 11/10/2015 και επρόκειτο για τον Κώστα Τσάνα, στον αγώνα Ελλάδα – Ουγγαρία 4-3 για τα προκριματικά του ΕURO 2016.

Ο Τσάνας είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο Έλληνας τεχνικός είχε κοουτσάρει την Εθνική και στο φιλικό με τη Σερβία, στις 18/11/2014, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του Κλαούντιο Ρανιέρι, ενώ παρέμεινε και ως βοηθός του Σκίμπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ