Δώνης: Πάμε με μεγαλύτερο θράσος στην Τούμπα

Ο Γιώργος Δώνης σε δηλώσεις του τόνισε πως η εικόνα του Παναθηναϊκού σε αυτά τα επτά πρώτα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ βοηθάει την ομάδα του να πάει με μεγαλύτερο… θράσος στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν περίμενε πως θα πάει αήττητος στο πρώτο ντέρμπι: «Το περίμενα! Δεν μπορεί κανένας προπονητής να μαντέψει τα αποτελέσματα, αλλά όλοι ξέρουν πως χιουμοριστικά το έλεγα! Σημαντικό είναι να βλέπουμε την συνεχή εξέλιξη της ομάδας κι από αυτό παίρναμε εμπιστοσύνη και είχαμε την συγκυρία να μην έχουμε αντίπαλο στις πρώτες 7 αγωνιστικές έναν από αυτούς που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Αυτό μας βοήθησε να διώξουμε το -6 και να φτιάξουμε την ψυχολογία μας».

Για την εικόνα της ομάδας: «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Εγώ κοιτάω τα χαρακτηριστικά των παικτών μου, ο καθένας έχει διαφορετικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι το μεσοεπιθετικό μας κομμάτι, ότι κοντά στο αντίπαλο μισό να μην έχουν άγχος να πάνε σε προσπάθεια κι ας χαθεί η μπάλα. Τα στοιχεία που έχουν, πρέπει να τα δείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακόμα και αν δεν τους βγει. Αυτό για 40 λεπτά το κάναμε πολύ καλά, αλλά μετά κάναμε αρκετά λάθη δεν είχαμε σωστές επιλογές και δώσαμε ευκαιρία στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί το δυνατό του σημείο που ήταν η αντεπίθεση. Μέσα από τα παιχνίδια θα έρθει η ωριμότητα και η εμπειρία που θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στα παιχνίδια».

Για την γρήγορη ωρίμανση της ομάδας: «Πολλά εξαρτώνται από την ανάλυση του αντιπάλου που έχουμε μπροστά μας κάθε φορά. Ήμασταν προετοιμασμένοι πως ο Πανιώνιος ξεκινά με 4-42 ή με 4-5-1 με τον Μασούρα στο πλάι. Εμείς όλο αυτό το πλάνο μας προσπαθούμε να το λειτουργήσουμε και να περάσουμε μπαλιές στις γραμμές. Η ωριμότητα προκύπτει από το πλάνο που δημιουργούμε στην προπόνηση και τη υπομονή που πρέπει να έχουμε. Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια τους είπα πως από την στιγμή που δεν έχουμε την ίδια ένταση και ενέργεια θα πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα το ματς. Μπορεί να μην κάνουμε πολλές φάσεις, αλλά να μη δώσουμε αντεπιθέσεις στον αντίπαλο και θα βρούμε την 1-2 φάσεις που θα κάνουμε γκολ και το καταφέραμε».

Για το ντέρμπι της Τούμπας: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό, ο ΠΑΟΚ ίσως είναι η ομάδα με το καλύτερο υλικό στη Σούπερ Λιγκ και το φαβορί του πρωταθλήματος, εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα πάμε με μεγαλύτερο θράσος μετά από αυτές τις 7 αγωνιστικές».

Για το αν έχει ιδιαιτερότητα για τον ίδιο το ματς με τον ΠΑΟΚ κι αν φοβάται μην επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές του από την ατμόσφαιρα: «Για μένα είναι πάντα ξεχωριστό όταν παίζω απέναντι σε ομάδες που έχω δουλέψει. Από αυτές τις ομάδες έχω πληρωθεί, έχω δουλέψει με πρόσωπα που μπορεί να είναι ακόμα εκεί, το ίδιο συναίσθημα κι όταν παίζω με την ΑΕΛ, τον Ατρόμητο, την ΑΕΚ. Οι αντιπαραθέσεις που μπορεί να οφείλονται σε άλλους λόγους δεν έχουν σημασία στο ποδόσφαιρο, δεν με απασχολούν. Έχουμε έναν καλό αντίπαλο πρέπει να τον διαβάσουμε σωστά και να πάμε να τον αντιμετωπίσουμε. Δεν τους φοβάμαι, περισσότερο τους φοβόμουν στην Τρίπολη που ο κόσμος ήταν δικός μας, τώρα που θα είναι αντίπαλος θεωρώ πως θα λειτουργήσει θετικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ