Νίκη με ανατροπή για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία απέναντι στην Γερμανία – ΒΙΝΤΕΟ

Με τον Αντουάν Γκριεζμάν να «χτυπά» δύο φορές στην επανάληψη (62’, 80’πέναλτι), η Γαλλία έφτασε σε ανατροπή κόντρα στους Γερμανούς που προηγήθηκαν με το πέναλτι του Κροος 14’.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, με εξαιρετικό δεύτερο μέρος, έφτασε στην ανατροπή απέναντι στη νασιοναλμανσάφτ με 2-1, οφείλοντας πολλά στον Γιορίς που έκανε σημαντικές επεμβάσεις, αλλά στον Σανέ που πέταξε πολλές ευκαιρίες στα σκουπίδια για την Γερμανία, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Κροος με πέναλτι έβαλε τα «πάντσερ» μπροστά στο σκορ, όμως στο δεύτερο μέρος ο Γκριεζμάν στο 62’ από σέντρα του Ερντάντεζ και με πέναλτι του Γκριεζμάν που κέρδισε ο Ματουιντί από τον Χούμελς έκανε το 2-1.

Με αυτή τη νίκη, η Γαλλία έφτασε τους επτά βαθμούς σε τρία παιχνίδια, η Ολλανδία έχει 3 σε δύο ματς και η Γερμανία πλέον απώλεσε κάθε ελπίδα για την πρωτιά, αφού έμεινε στον έναν, κάτι που σημαίνει πως για τους “τρικολόρ” αρκεί ένας πόντος με τους “οράνιε” για να πάρουν την πρωτιά στον πρώτο όμιλο της α’ ζώνης.

Η Γερμανία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και αφού προηγήθηκε με τον Τόνι Κροος στο 14’ που εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα, το πέναλτι που κέρδισε από τον Κιμπεμπέ στη σέντρα του Σανέ. Στο 21’ σε μια αντεπίθεση των Γερμανών, ο Σανέ έφυγε ταχύτατα, αλλά όταν μπήκε στην περιοχή, σέρβιρε για να σιγουρέψει το γκολ στον Βέρνερ, όμως η πάσα ήταν λίγο πιο δυνατή με αποτέλεσμα ο Γιορίς να βάλει το χέρι και να της αλλάξει τροχιά, στερώντας την ευκαιρία από τους Γερμανούς για το 0-2.

Στο 24’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων, ο Γκίντερ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Γιορίς ξανά είπε «όχι». Στο 36’ ο Γκίντερ σε εκτέλεση κόρνερ σηκώθηκε καλά, αλλά η κεφαλιά του, πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 45’ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Ζιρού αστόχησε από καλή θέση για την Γαλλία.

Στο 52’ ο Εμπαπέ ξέφυγε από τον Σούλε και με πλασέ θέλησε να ισοφαρίσει, όμως νικήθηκε από τον Νόιερ, ενώ στο 55’ ο Σανέ αστόχησε από καλή θέση. Στο 62’ ήρθε η φάση της ισοφάρισης για τους Γάλλους με τον Λούκας Ερνάντες να σεντράρει και τον Γκριεζμάν να πιάνει την ιδανική κεφαλιά για το 1-1. Στο 67’ ο Γκνάμπρι έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Γιορίς απέκρουσε ξανά. Τελικά στο 79’ από μια προσπάθεια του Ματουιντί, ο Χούμελς τον ανέτρεψε και την εκτέλεση από την άσπρη βούλα ανέλαβε ο Γκριεζμάν για το 2-1. Η Γερμανία πίεσε στο φινάλε, δεν άλλαξε κάτι και τα “πάντσερ” γνώρισαν μια ακόμα ήττα.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ