Τουρέ, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο θύματα οικονομικής απάτης

Το τουρνουά Alkhurainejtour που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούνιο είχε αρκετή λάμψη.

Μάλιστα, ανάμεσα στους παρευρισκομένους ο μέσος του Ολυμπιακού, Γιαγιά Τουρέ, οι πρώην «ερυθρόλευκοι», Ριβάλντο κι Ερίκ Αμπιντάλ, καθώς και οι Ροναλντίνιο, Ρομάριο, Καφού, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν και Μίτσελ Σαλγάδο.

Οικοδεσπότης ήταν ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου, Μουμπάρακ Αλ Κουράινι, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της εταιρίας διοργάνωσης events, DreamPro.

Η βρετανική εταιρία έκλεισε ατομικές συμφωνίες με τους προαναφερθέντες συμμετέχοντες ενώ το ανώτατο κασέ ανήλθε στα 1.430.000 ευρώ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται οι συμμετέχοντας να παίρνουν τα μισά χρήματα τη στιγμή που υπογράφουν και δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τη συμμετοχή και τα άλλα μισά πριν το event.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά του Κουβέιτ, οι Γιαγά Τουρέ, Ροναλντίνιο, Ριβάλντο, Αμπιντάλ, Ρομάριο, Καφού, Βερόν και Σαλγάδο συμφώνησαν να λάβουν τα χρήματα μόλις προσγειωθούν στην ασιατική χώρα.

Οι ίδιοι φάνηκαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους βάσει της υπογεγραμμένης συμφωνίας. Έπαιξαν, διασκέδασαν το κοινό, δείπνησαν με τους διοργανωτές, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Η DreamPro δεν ήταν το ίδιο συνεπής απέναντί τους.

Έτσι, τα χρήματα δεν εμφανίστηκαν ποτέ στους λογαριασμούς τους. Αρχικά η συναλλαγή επρόκειτο να γίνει μέσω τράπεζας του Μακάου. Η βρετανική εταιρία επικαλέστηκε πρόβλημα και υποσχέθηκε στους συμμετέχοντες ότι η συναλλαγή θα γινόταν τελικά μέσω τράπεζας του Ντουμπάι. Τίποτα, όμως. Σύμφωνα με τη «Marca” οι συμμετέχοντες θα κινηθούν ενιαία δικαστικά κατά της εταιρίας.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ