Βασιλειάδης: Προσπαθούμε να φτιάξουμε τις απαρχαιωμένες μας υποδομές

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και για τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Ελλάδας. Επιπλέον αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα του Ηρακλή, αλλά και του Άρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις πολλές επιτυχίες της χώρας: «Υπάρχει ένα έμφυτο ταλέντο. Έχουμε πάρα πολλές επιτυχίες σε δύσκολα χρόνια για την χώρα, όπου το κράτος δεν μπορεί να δώσει την βοήθεια που θα ήθελε. Αυτές οι επιτυχίες έχουν μεγαλύτερη αξία από ο,τι είχαν στο παρελθόν. Εμείς προσπαθούμε εδώ και τρία χρόνια να συμμαζέψουμε λίγο την κατάσταση, να περιορίσουμε τις δαπάνες και να κάνουμε συντομευμένες δράσεις. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τις απαρχαιωμένες μας υποδομές, κυρίως στην Μακεδονία και στην Θεσσαλονίκη όπου η κατάσταση είναι δραματική. Όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα αλλά η Μακεδονία είναι ένα δράμα».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε και τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στις δικές μας υποδομές. Ο ελληνικός στίβος, που είναι και το καμάρι του ελληνικού αθλητισμού, δεν έχει αυτή τη στιγμή μια εγκατάσταση που να μπορεί να εξασφαλίσει καλές συνθήκες προπόνησης στους αθλητές μας. Φτιάξαμε το βοηθητικό στο «Καυτανζόγλειο», τελειώνουμε τα Γιάννενα και αυτή την εβδομάδα θα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τις παρεμβάσεις στο κεντρικό το «Καυτανζόγλειο», που γίνεται πλέον ένας πυρήνας στίβου. Επίσης στις Σέρρες, στην Κοζάνη, μεγάλες παρεμβάσεις που είχε μεγάλη ανάγκη ο ελληνικός στίβος. Με καλή διαχείριση θα δούμε ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Η επόμενη μέρα για την χώρα είναι μέρα αισιοδοξίας. Όλοι μαζί, κεντρική κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, τοπικές κοινωνίες, αθλητικοί φορείς, όλοι μαζί σε κοινές δράσεις για να έχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Αναφορικά με το γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Ήταν αρκετά περίπλοκο, ως προς την γη, ως προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ως προς την χωροταξία και πως όλο αυτό θα μπορέσουμε να το θέσουμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης όλης της πόλης. Έχουμε δουλέψει αθόρυβα σε συνεργασία και με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στην νομοθετική πρωτοβουλία. Με μια καλή αθλητική εγκατάσταση δεν ανεβάζεις μόνο το επίπεδο του αθλήματος, περιορίζεις ακόμα και τα επίπεδα της βίας. Ο ίδιος ο κόσμος δεν θέλει να χαλάσει ένα καινούργιο γήπεδο και σε βοηθάει βέβαια να πάρει και καλύτερα μέτρα τάξεις.

Κοιτάζουμε να δούμε τι παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Θέλουμε όλες οι ομάδες μας και κυρίως οι ιστορικές να μπορούν να ανταγωνίζονται σε ένα σοβαρό περιβάλλον».

Για τον Άρη και τον Ηρακλή: «Ο Άρης και ο Ηρακλής είναι αδιανόητο να μην είναι στην Α’ Εθνική, είναι συνυφασμένοι με τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αναφορικά με τον Γ.Σ. Ηρακλή: «Εκεί επεξεργαζόμαστε τρία διαφορετικά μοντέλα, δεν είναι εύκολα τα πράγματα, είναι μεγάλο πρόβλημα του Ερασιτέχνη Ηρακλή, αλλά έχουμε μια εξαιρετικά συνεργασία. Δυστυχώς η κατάσταση στον Γ.Σ. με αυτά τα υπέρογκα χρέη δεν είναι απλή και δεν λύνονται με τεχνοκρατικό τρόπο. Ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Μέσα στον επόμενο μήνα πιστεύω πως θα έχουμε εξέλιξη. Και δεν είναι μόνο ο Ηρακλής, υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε πολλές ομάδες σε όλη την χώρα. Για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα ο Ηρακλής γιατί δεν αξίζει στην ομάδα, στην ιστορία του, αλλά και στον κόσμο του, αυτή η κατάσταση».

Για την Σούπερ Λιγκ και τα προβλήματα με την διαιτησία: «Το περιβάλλον της Σούπερ Λιγκ είναι τοξικό αλλά ο κόσμος το αγαπάει και φαίνεται από τα νούμερα που κάνει η ΕΡΤ. Είδα ότι ο Περέιρα αντέδρασε άμεσα σε κάποια παρατράγουδα που πήγαν να ξεκινήσουν και αυτή η άμεση αντίδραση είναι καλή. Ελπίζω στον δεύτερο γύρο που θα μπει και το VAR να ηρεμήσουμε λίγο, αλλά είναι σημαντικό και οι ίδιοι οι παράγοντες να αγκαλιάσουν αυτό το προϊόν. Το πότε ακριβώς θα μπει το VAR θα το αποφασίσει η ΚΕΔ ,δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε εμείς. Πρέπει πάντως να είμαστε προσεκτικοί για να μην το απαξιώσουμε και αυτό. Πρέπει να σταματήσουμε να πολιτικοποιούμε το ποδόσφαιρο, φέτος υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δούμε ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται να το δηλητηριάζουμε άλλο, έχουμε καλές ομάδες, ενισχυμένες ομάδες και το οικονομικό περιβάλουν είναι λίγο πιο υγιές και με την αρωγή της ΕΡΤ. Αν υπάρξει λίγο βοήθεια και αυτοσυγκράτηση μπορούμε να δούμε πάλι ωραία πράγματα».

Πηγή: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ