Το προφίλ της Βίντι που βρέθηκε στο Europa League λόγω… ΑΕΚ

Η ΑΕΚ την… έστειλε στους ομίλους του Europa League και η κλήρωση στον όμιλο του ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τη Βιντεότον ή Βίντι, όπως ονομάζεται πλέον, η οποάι ιδρύθηκε το 1941, έχει χρώματα το μπλε και το κόκκινο και η έδρα τους είναι προσωρινά το «Πάντσο Στάντιουμ» (3.800 θεατών), όπου φιλοξενείται η ακαδημία «Φέρεντς Πούσκας», καθώς το νέο γήπεδο του συλλόγου είναι υπό κατασκευή.

Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ουγγαρίας, ενώ το 1985 έφτασε μέχρι τον τελικό του UEFA. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι έμπειροι διεθνείς αμυντικοί Γιούχαζ και Τάμας, ο μέσος Χούζτι, ο Σέρβος φορ Μάρκο Σέποβιτς που πέρασε για λίγο από τον Ολυμπιακό, αλλά και ο συμπατριώτης του επιθετικός Ντάνκο Λάζοβιτς που προ τετραετίας είχε απασχολήσει την ΑΕΚ.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισε με 2-1 εντός και 1-1 εκτός της Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο, στον δεύτερο τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία με 1-0 εντός και 0-0 εκτός. Στον τρίτο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο της Μάλμε με 1-1 στη Σουηδία και 0-0 εντός έδρας.

Στο τρέχον πρωτάθλημα μετρά δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε τέσσερις αγώνες, ούσα έκτη αλλά με δύο ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Φερεντσβάρος, που βρίσκεται στο +8.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ