Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League – ΤΩΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του Champions League, με την ΑΕΚ να μαθαίνει τις τρεις ομάδες με τις οποίες θα τεθεί αντιμέτωπη στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 12 χρόνια.

Οι κιτρινόμαυροι κληρώθηκαν στο 5ο γκρουπ, όπου θα βρουν μπροστά τους τη γερμανική Μπάγερν Μονάχου, την πορτογαλική Μπενφίκα και τον Άγιαξ από την Ολλανδία.

Η Μπάγερν φυσικά βρέθηκε απευθείας στους ομίλους αφού στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας την περασμένη σεζόν, και δεν υφίσταται αμφιβολία ότι αποτελεί το φαβορί για την πρωτιά.

Η Μπενφίκα, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της περσινής Primeira Liga (πίσω από την Πόρτο) χρειάστηκε να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών, αποκλείοντας μάλιστα στα πλέι οφ της διοργάνωσης τον ΠΑΟΚ.

Όσο για τον Άγιαξ ξεκίνησε από το δεύτερο προκριματικό γύρο και απέκλεισε κατά σειρά τις Στουρμ Γκρατς, Σταντάρ Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου, τη στιγμή που την περασμένη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Erediviese, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν.

Οι ημερομηνίες των αγώνων

1η αγωνιστική: 18-19 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 2-3 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική: 23-24 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 6-7 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 27-28 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 11-12 Δεκεμβρίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ