Εκπληκτικός Τσιτσιπάς, έφτασε ημιτελικό στην Ουάσινγκτον

Ένας εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε… πάρτυ κόντρα στον Νταβίντ Γκοφέν (Νο.11) στην Ουάσινγκτον και προκρίθηκε στον τέταρτο ATP ημιτελικό της καριέρας του!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο.32 στον κόσμο, επικράτησε με 6-3, 6-4 του 27χρονου Βέλγου και περιμένει στην τετράδα τον νικητή του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον Σάσα Ζβέρεφ και τον Κέι Νισικόρι.

Ήταν τόσο σπουδαία η εμφάνιση του 20χρονου αθλητή, που χρειάστηκε μόλις 74 λεπτά για να πάρει την τεράστια πρόκριση.

Θα παίξει για τρίτη φορά φέτος σε ημιτελικό, ενώ είναι η δεύτερη φορά που περνάει στους «4» σε τουρνουά αυτού του επιπέδου (ATP 500). Θυμίζουμε ότι είχε φτάσει ως τον τελικό της Βαρκελώνης, όπου ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ.

Με τη νίκη του επί του Γκοφέν ο Τσιτσιπάς εξασφαλίζει την άνοδό του στο Νο.27 του κόσμου, που αποτελεί career high!

O Τσιτσιπάς πήρε κεφάλι με το μπρέικ που σημείωσε στο τέταρτο γκέιμ (3-1) και δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο Γκοφέν προηγήθηκε με 15-40 στο 4-2, ούτε όταν η βροχή διέκοψε τον αγώνα πριν σερβίρει για την κατάκτηση του πρώτου σετ (5-3).

Όταν επέστρεψε στο court, όχι μόνο έκανε το 1-0, αλλά πέτυχε και μπρέικ με την έναρξη του δεύτερου, κάτι που του έδωσε αέρα για τη συνέχεια.

Σέρβιρε στο 5-4 για να καθαρίσει την πρόκριση και παρότι είδε τον αντίπαλό του να απειλεί με μπρέικ (30-40), με δύο υπέροχα σερβίς έφτασε σε ματς πόιντ, το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο…

Ο άλλος ημιτελικός του CFiti Open θα προκύψει από τους αγώνες Μάρεϊ-Ντε Μίνορ και Ρούμπλεφ-Κούντλα.

Δείτε εδώ τον νικητήριο πόντο από το ματς του Τσιτσιπά.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ