Βέλγιο-Αγγλία για την… τιμή και τον πρώτο σκόρερ

Το Βέλγιο και η Αγγλία δεν κατάφεραν να βρίσκονται στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, αλλά στις 5 το απόγευμα θα δώσουν τα πάντα για την… τιμή τους.

Κίνητρο για τους μεν «κόκκινους διαβόλους» είναι η κατάληψη της καλύτερης θέσης τους, μετά την τέταρτη το 1986, για τα δε «λιοντάρια» το καλύτερο πλασάρισμά τους, έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου το 1966.

Ιδιαίτερο χρώμα στην αναμέτρηση δίνει η… μάχη των Χάρι Κέιν και Ρομέλου Λουκάκου για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά, με τον φορ της Τότεναμ να προηγείται με 6 και τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει 4. Βέβαια, θεωρητικά στο… κόλπο είναι ακόμη οι Γκριεζμάν και Μπαπέ που παίζουν αύριο στον μεγάλο τελικό.

Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν το ματς σαν αγγαρεία και αναμένεται να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις. Για το Βέλγιο ο Μενιέ εξέτισε την ποινή του και θα επιστρέψει στα δεξιά, με τον Σαντλί να πηγαίνει αριστερά και τον Ντεμπελέ στον πάγκο. Για την Αγγλία νοκ άουτ είναι ο Τρίπιερ και αμφίβολοι οι Χέντερσον και Γιανγκ, με τους Ρόουζ, Άρνολντ και Ντάιερ να «χτυπούν» την πόρτα της ενδεκάδας.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων σε ένα ματς με πολύ… rotation και το Βέλγιο είχε νικήσει 1-0 με το γκολ του Γιανουζάι. Η παράδοση είναι υπέρ της Αγγλίας, που πριν από το ματς αυτό είχε 15 νίκες και 5 ισοπαλίες στα 20 πιο πρόσφατα ματς.

Πιθανές συνθέσεις:

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Σαντλί, Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου.

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντάιερ, Ρόουζ, Άλι, Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ, Κέιν.

Διαιτητής: Αλιρέζα Φαγκανί (Ιράν)Πηγή: filathlos.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ