Μουντιάλ: Το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου στο enikos.gr για το Γαλλία – Αυστραλία και το Αργεντινή – Ισλανδία

Του Παύλου Παπαδημητρίου

Καλησπέρα! Βλέπω το Αργεντινή-Ισλανδία μ ένα φίλο μου παλιό παίκτη.Κερδίζει το πέναλτι η Αργεντινή στο 1-1.Παίρνει φόρα ο Μέσι. Και μου λέει ο δικός μου: «Θα το χάσει αδελφέ.Έχει το κεφάλι κάτω. Σκέπτεται τον Ρονάλντο.» Ώσπου να προλάβω ν απαντήσω ότι θα το βάλει ο κοντός,το χάνει.Πάλι τα ιδιααααααααααααααα…Έλεος με το κόμπλεξ σου ρε άνθρωπε όταν φοράς αυτή τη φανέλα.

Θα μου πείτε μόνον αυτός φταίει;;;Όχι,φταίει κι ο Σαμπαόλι που δεν έχει μάθει τους άλλους παίκτες ότι δε ζούμε κι αναπνέουμε για τον Μέσι ούτε θα μας βάλει κακό βαθμό αν δεν του δώσουμε οπωσδήποτε τη μπάλα!Έτσι,και τους «ευνουχίζει» (κι ας είναι οι περισσότεροι σούπερ μονάδες )και διευκολύνει ομάδες-καταστροφείς και καταδρομείς όπως είναι οι Ισλανδοί να διαβάζουν την Αργεντινή πιο εύκολα..

.Επίσης κόουτς σ ένα ματς που «φωνάζει»ότι χρειάζεσαι μακρινό η και «περίεργο» σουτ κρατάς δίπλα σου τον καλύτερο σουτέρ σου,τον Ντιμπάλα να σου ζεσταίνει τον πάγκο!!Γιατί καλέ μου άνθρωπε;;;Και βέβαια μίστερ ο Μασεράνο δεν είναι για αμυντικό χάφ σε τέτοιου είδους ματς.Σκέψου κάτι άλλο σενιορ Σαμπάολι γιατί δε σε βλέπω καλά και θα ναι πολύ κρίμα (πολύ κρίμα όμως) να πεις αντίο με τέτοιο υλικό!!!

Για το Γαλλία-Αυστραλία τώρα:Είναι απολύτως προφανές ότι η Γαλλία έχει ένα κομβικό στοίχημα να κερδίσει.Πως θα μπορέσει να βγάζει τον Μ Μπαπέ και τον Κριεζμάν σε ανοικτούς χώρους.Εφόσον το καταφέρει μπαίνει στη λίστα με τα γκραν φαβορί.Βέβαια πως μια ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής θα βρει τα είκοσι παραπάνω μέτρα που χρειάζεται στο χορτάρι για να ελευθερώσει τα «καθαρόαιμά» της (και κυρίως τον Μ Μπαπέ) προς την αντίπαλη εστία;;Αυτό είναι το πρόβλημα το οποίο πρέπει να λύσει ο Ντιντιέ Ντεσάν εάν θέλει (που εννοείται ότι θέλει)να γίνει μόλις το τρίτο μέλος του πολύ κλειστού κλαμπ των ανθρώπων που κατέκτησαν Μουντιάλ ως παίκτης και προπονητής μετά τους θρύλους Μάριο Ζαγκάλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο προπονητής των Τρικολόρ είναι σίγουρα πανευτυχής που έχει στη διάθεση του τον βράχο Καντέ στο κέντρο και κατά την ταπεινή μου άποψη ορθότατα πράττει και με τη χρησιμοποίηση του Πογκμπά.Κι ας λένε ό,τι θέλουν οι ποδόσφαιρο-παντογνώστες που τους ακούω και φρίττω δηλαδή!Και στο κάτω κάτω ρε μεγάλοι αν τον είχατε εσείς παίκτη τον Πογκμπά να μην τον βάζατε «υπογράφοντας»έτσι και την ασχετοσύνη σας.Άντε μπράβο…Στ αρνητικά της Γαλλίας κακή αμυντική ισορροπία σε φάσεις στις «ψηλά»γωνιές της μεγάλης περιοχής.

Οι Αυστραλοί όπως τους περιμέναμε:Ψηλά παιδιά,σκληροί και ανθεκτικοί.Όσο περισσότερο στον αέρα η μπάλα τόσο το καλύτερο μπροστά και πίσω.Μέχρι εκεί…

Ο Ουρουγουανός διαιτητής ήταν πολύ τυχερός!Στο πέναλτι των Γάλλων συνεργάστηκε άριστα με το τους συναδέλφους του στo control room του VAR.Νομίζω πάντως ότι αφού το έδωσε τελικά έπρεπε ν αποβάλλει τον αμυντικό.Το πέναλτι-βόλεϊ των Αυστραλών δεν το πήρε χαμπάρι αλλά τον έσωσε ο βοηθός του.Και το 2-1 του Πογκμπά το καταλόγισε άμεσα χάρη στη goal lone technology.Οκ για σήμερα αλλά φαίνεται να μην είναι για πολλά-πολλά.

ΥΓ:Κύριοι διοργανωτές θα προσλάβετε κάναν κηπουρό να κουρεύει το γκαζόν.Και πάρτε και μερικές τρόμπες για τις μπάλες ρεζίλι βγαίνετε!!

Την Κυριακή πάλι με το καλό!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ